Setmana per la prevenció de residus

Publicado por admin en

Al Rius i Taulet reduïm, reutilitzem i reciclem!
Del 19 al 25 de novembre se celebra a tot Europa la Setmana per la Prevenció de Residus (http://www.ewwr.eu/es). I des del Rius i Taulet ens hi sumem per aprendre infants i famílies a generar menys residus i, d’aquesta manera, cuidar el planeta.

L’Associació de Famílies d’Alumnes del Rius i Taulet us proposem tot tipus d’activitats i accions que podeu fer durant la setmana per generar menys residus.
Bossetes per a l’esmorzar
Cada dia un nou embolcall per l’esmorzar de mig matí? Això significa generar cada dia una 420 residus (paper de plata, bosses de plàstic i altres) que acaben a la brossa.
Si voleu reduir residus, l’AFA us ho posem fàcil amb les bossetes per portar l’esmorzar a la motxilla de manera pràctica i còmoda.
Les podreu comprar per 3 euros a la paradeta que farem dilluns i divendres a l’hora de sortir de l’escola. Hi serem de 16.15h a 16.45h.
Activitats a Gràcia i Vallcarca durant la setmana
Renova la teva roba
Als Lluïsos de Gràcia del 19 al 23 de novembre hi recullen i intercanvien roba dins del programa “Renova la teva roba”. De dilluns a dimecres hi haurà la recollida i dijous i divendres l’intercanvi.

Renova la teva roba és una xarxa d’intercanvi de la roba que ja no fem servir, però que està en bon estat, i que promou el consum responsable, la prevenció de residus i la sostenibilitat.
Tota la informació: http://lluisosdegracia.cat/blog/2018/10/31/el-renova-la-teva-roba-torna-a-lluisos-de-gracia/
Taller de reciclatge creatiu
A l’Aula Ambiental Bosc Turull organitzen un taller el dimecres 21 de novembre a la tarda per aprendre a reciclar de manera creativa. Es tracta de descobrir manera de reutilitzar de manera creativa subproductes de la vida quotidiana.

Tota la informació: http://www.boscturull.cat/index.php/activitats-hivern/158-reciclatge-creatiu?date=2018-11-21-18-00
Activitats arreu de Catalunya
Aquí hi podreu trobar totes les activitats que es fan a Catalunya durant aquesta setmana: http://www.arc.cat/agendaewwr/results.action
Vídeos, jocs i altres recursos a internet

Vídeos amb idees per actuar
En aquesta web hi trobareu vídeos que us donaran idees per tal de reduir, reutilitzar i reciclar en la vida quotidiana: http://www.ewwr.eu/es/ideas/ideas-for-actions
Jocs d’internet
A la web de l’Agència Catalana de Residus hi trobareu jocs per a fomentar la recollida selectiva, per a la prevenció de residus, etc: http://residus.gencat.cat/ca/ambits_dactuacio/sensibilitzacio/jocs
Salvem l’Alzina
I us recordem que aquests dies al barri de Gràcia, el veïnat s’ha organitzat per evitar que tallin una alzina que té dos-cents anys i que enderroquin un grup de casetes del carrer Encarnació.

Aquí teniu tota la informació d’aquesta lluita veïnal i agenda d’activitats que hi fan: http://www.salvemlalzina.org

Categorías: Millora el món

0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.