L’AFA, què és?

Què és?

És l’associació de famílies d’alumnes de l’escola.

Les seves funcions principals són:

  • Representar les famílies dels alumnes davant la resta de la comunitat educativa.
  • Gestionar els serveis que queden fora de l’abast de l’escola com ara: l’acollida matinal, l’acollida de tarda, les activitats extraescolars o el servei de menjador i d’espai de migdia.
  • Vetllar pels interessos dels alumnes i les seves famílies.
  • Col·laborar amb l’equip docent del centre en la organització de les festes internes de l’escola i els esdeveniments externs.
  • Vetllar per l’Educació Pública catalana com a garantia d’inclusió i igualtat de possibilitats per a tots els nens i nenes en edat escolar.

L’AFA és l’Associació de Famílies d’Alumnes de l’escola i està orientada a generar espais de reflexió,  diàleg i col·laboració entre famílies per tal de millorar l’educació dels nostres fills i filles, sempre en col·laboració amb l’equip directiu i l’equip de mestres.

L’AFA serveix, entre moltes altres coses, perquè mares i pares contribuïm a definir i a construir l’escola que volem per als nostres fills i filles; perquè a l’escola TOTS som importants i l’AFA és l’espai per escoltar TOTES les veus i propostes; per valorar allò que ens agrada i que no ens agrada; per suggerir canvis i millores; és l’espai per conèixer millor l’escola i per aportar-hi el nostre granet de sorra. L’AFA és, en definitiva, l’espai perquè tots i totes participem en la millora constant de l’educació dels nostres fills i filles. Tots els coneixements i totes les aportacions són vàlides i són necessàries!

Com s’organitza?

L’AFA s’organitza per Comissions de treball formades majoritàriament per famílies i, en algun cas, per famílies i mestres. Per tal que les comissions puguin funcionar amb una certa regularitat es recomana que a cada una hi participin aproximadament 3 persones.

Cada família pot participar – de forma voluntària- a la comissió que més li agradi, a la que se senti més propera o a la que pensi que pot aportar més. També es pot participar en més d’una comissió de forma simultània.

Cada comissió té autonomia d’organització i té els seus propis ritmes. Unes impliquen un treball més continuat, altres més puntual, etcètera. Però a totes hi són benvingudes totes les famílies. Cap de nosaltres ho havíem fet mai, tots estem aprenent en el camí!

Com es finança?

L’AFA de l’Escola Rius i Taulet es finança mitjançant la quota anual per família.

La quota de l’Afa per al curs 2022-23 serà de 35,00€ per família, la podeu fer efectiva mitjançant transferència bancària al cc ES9201823185950200022058 o bé en efectiu al despatx de l’Afa (divendres al mati al despatx de l’AFA, entrada per Vallcarca) indicant nom del infant i curs.

La quota de l’AFA inclou avantatges per a les families que en son sòcies: preus especials en els serveis d’acollida i en extraescolars (a partir del gener de 2023), descomptes en productes de l’AFA, descomptes en activitats externes a l’escola, i tot reverteix en els nostres infants!