El Servei de Famílies Col·laboradores (SFC) de l’Ajuntament de Barcelona

Publicado por admin en

Via JUBlog
Des de l’Ajuntament ens presenten el  Servei de Famílies Col·laboradores (SFC).
És un servei que intervé per ajudar a les famílies que puntualment no poden ocupar-se dels seus fills/es per diverses circumstàncies (motius laborals, formatius, familiars o de salut) facilitant-los una altra família propera. Al SFC compten amb un banc de famílies voluntàries, que s’ofereixen per tenir cura dels infants d’aquelles altres famílies que no disposen de xarxa social, familiars, ni recursos econòmics suficients per contemplar altres alternatives.
Aquest 2017 han atès 52 infants a la nostra ciutat i volen atendre’n més. Per aquest motiu necessiten famílies disposades a compartir una mica del seu temps amb d’altres que ho necessiten en aquest moment.
Les col·laboracions són molt flexibles i s’adapten a la disponibilitat que tingui la família, des d’unes hores al dia, a caps de setmana o algun període de vacances.
Si és té temps, qualsevol model de família pot ser família col·laboradora… hi ha tantes possibilitats de col·laboració com famílies diferents a la ciutat.
Aquí teniu un parell d’exemples reals:

  • La  Laia i la seva mare fa mig any van immigrar a Barcelona des de Perú. A la mare l’han d’operar d’una vèrtebra i no disposa de suficients recursos econòmics ni de xarxa de suport familiar ni social que pugui atendre a la seva filla durant el temps que ella romandrà hospitalitzada. Necessita una família que durant aquest temps es faci càrrec de la Laia.
  • En Pau a casa està passant per una situació de conflicte familiar. Els seus pares s’estan divorciant, trobant-se la mare absent del domicili i el seu pare qui fins ara s’havia fet càrrec del nen, es troba en un estat de desbordament emocional amb dificultats per conciliar la vida laboral amb la familiar, no podent oferir una atenció adequada al seu fill. El Pau necessita una altra família que el cuidi i l’atengui alguna tarda,  mentre que el seu pare va millorant el seu estat emocional i reorganitza la seva situació personal i familiar altra vegada.

Podeu trobar més informació al nostre web aquí i en aquest vídeo on algunes famílies expliquen la seva vivència, VÍDEO.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=azB4E6e-uMY]
Servei de Famílies Col·laboradores (SFC)
de l’Ajuntament de Barcelona
C/ Ca l’Alegre de dalt, 5 – 08024 Barcelona
Tel 93 291 59 66 i 93 291 59 67


0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.