Així no! Aquest no és el nostre menjador

Publicado por admin en

Ensenyament amaga a les famílies el nou Decret de menjadors
Si les AMPA ens encarreguem de la gestió del servei, per què se’ns toreja d’aquesta msnera?
Si nosaltres paguem, nosaltres decidim!

La FaPaC demana la dimissió del Director d’Ensenyament per amagar a les famílies el nou Decret de menjador escolar

  • El Departament d’Ensenyament ha fet arribat el text a les empreses de càtering, però no als usuaris finals.
  • Davant el menyspreu del Departament front les famílies, la FaPaC es veu obligada a demanar la dimissió del Director General d’Atenció a la Família i la Comunitat Educativa, el Sr. Jordi Miró.
  • L’esborrany només té en compte a les famílies per establir que “l’import del servei escolar de menjador serà abonat íntegrament pels alumnes que en siguin usuaris o per llurs famílies”.

Barcelona, 2 de juny de 2017
La FAPAC, entitat que aplega més de 2.200 AMPA i prop de 500.000 famílies, lamenta l’actitud del Departament d’Ensenyament a l’hora de donar a conèixer l’esborrany del Decret que regula els menjadors escolars entre les parts afectades, deixant totalment al marge les famílies usuàries dels centres públics.
En una reunió mantinguda el passat 11 de maig, el Director General d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa de la conselleria, Jordi Miró, va informar a la Presidenta de la FAPAC, Montse Conejo, que s’estava redactant el Decret de Menjadors i que li’n faria arribar una còpia abans del dia 31 de maig. Ara, en canvi, la FAPAC ha tingut constància que el Departament ha enviat l’esborrany al conjunt d’empreses que presten el servei, mentre que l’entitat no rebrà el text fins a la reunió de la Taula de Federacions de Famílies que se celebrarà el proper 6 de juny, sent que quatre de les Federacions representades en aquesta Taula no estan afectades per l’aplicació d’aquest Decret de menjadors escolars.
La FAPAC denuncia que, en tot aquest procés, l’administració ignora les famílies que aposten per l’escola pública i que, precisament, seran les principals afectades per les mesures que estableixi el Decret. «No ens permeten participar. Som la federació que més representació tenim i no s’han dignat ni a passar-nos l’esborrany, cosa que sí que fan amb les empreses de càtering», ha lamentat la presidenta de la federació, Montse Conejo.
La FAPAC alerta també que l’esborrany no recull cap de les aportacions fetes per l’entitat i només té en compte a les famílies per establir que “l’import del servei escolar de menjador serà abonat íntegrament pels alumnes que en siguin usuaris o per llurs famílies”.
Davant el menyspreu del Departament front les famílies, la FaPaC es veu obligada a demanar la dimissió del Director General d’Atenció a la Família i a la Comunitat Educatuva, el Sr. Jordi Miró. A més, des d’aquest moment la federació emprendrà actuacions en contra de la privatització d’aquest servei on els únics afectats són les nostres filles i fills.
L’esborrany no recull cap de les aportacions fetes per la FAPAC
A l’espera de poder analitzar el text en profunditat, al qual sí ha tingut accés la FAPAC per altres mitjans, l’entitat recorda que, d’acord amb el que es desprèn de la Llei 12/2009, de 10 de juliol, d’Educació (LEC), el servei de menjador escolar s’emmarca en el deure que correspon als poders públics de garantir l’exercici del dret a l’educació, removent els obstacles que impedeixin o dificultin la seva plenitud i promovent les condicions perquè la igualtat en l’exercici d’aquest dret sigui real i efectiva. En aquest sentit, des de 1996 s’ha fet palesa la necessitat socioeducativa que cobreix el servei de menjador escolar.
El Decret no recull cap dels punts inclosos en les al·legacions que la FaPaC va fer arribar al respecte, entre d’altres:

  • Universalització i gratuïtat del servei de menjador mitjançant la modalitat de gestió directa per part del Departament d’Ensenyament, consistent en l’elaboració per personal laboral contractat per la Generalitat de Catalunya dels menús a les dependències del centre escolar, així com del monitoratge necessari per cobrir les necessitats de l’alumnat.
  • En el cas que la universalització i gratuïtat del servei de menjador no es pugui garantir de forma immediata, es reclama que les famílies organitzades en entitats provades sense ànim de lucre seran les responsables de la contractació i gestió integral del servei, autoritzades a l’efecte pel Departament d’Ensenyament.
  • El temps de menjador s’ha de considerar temps educatiu emmarcat dintre del projecte educatiu de centre.
  • Regulació de la ràtio del monitoratge.
  • Assignació dels vetlladors necessaris en horari de menjador per tal que els alumnes amb NEE (Necessitats Educatives Especials) en puguin fer ús en igualtat d’oportunitats.
Categorías: Interessant

0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.