Juny amb les persones refugiades

Publicado por admin en

El proper 20 de juny és el Dia Internacional de les Persones Refugiades i per aquest motiu al llarg del mes hi ha diferents accions previstes en les que us proposem participar:
Des de la Xarxa Educativa en Suport a les Persones Refugiades (de la qual formem part) ens conviden sumar-nos a la commemoració. Ens proposen que el dia 20 de juny fem de manera conjunta l’acció ‘De blau per les refugiades’. Vestim-vos tothom de color blau, en record de la tragèdia de les persones refugiades i migrades que fugen de la guerra, la misèria o la persecució per la seva opció sexual i, en els casos més tràgics, s’ofeguen a la Mediterrània.
També suggerim que aquell dia, o els dies previs, en la mesura de les possibilitats per donar major sentit pel nostre alumnat a l’acció, es facin actes senzills amb els alumnes (recitar un poema o cançó,…) i/o fer fotos aprofitant, com a marc, el comptador de dies que falten per incomplir els compromisos del govern espanyol en l’acollida.  A casa, podeu penjar banderoles amb el lema Obrim Fronteres | Benvinguts

Així doncs, fem una crida a:

  • Vestir de blau el dia 20 de juny. Podeu fer fotografies i compartir-les a xarxes amb l’etiqueta #SomRefugi per fer més visible l’acció.
  • Celebrar actes, realitzar accions el dia 20 de juny o dies previs.
  • Participar activament a actes del barri:

Dissabte 17 de juny de 10.30h a 14h a la plaça del Diamant: diferents entitats organitzen la jornada «Travessant fronteres: estem aquí i ara què?»  en la que hi haurà una activitat artística performativa, un concert i una talua rodona sobre el tema. Us animem a passar-vos per la plaça i a que porteu CAIXES DE CARTRÓ ja que se’n necessiten moltes per a fer l’acció artística!
Diumenge 18 de juny durant tot el dia a La Violeta: els trucaires de l’AEiG Rudyard Kipling organitzen una Jornada contra el racisme amb xerrades, música i poesia!
Dilluns 19 de juny 19h a la plaça del Diamant “Casa nostra, casa vostra” organitza  ‘Que el mar deixi de plorar: Volem acollir’, petits  concerts een què actuaran Joan Dausà i altres artistes. També hi haurà xerrades informatives sobre la situació de les persones refugiades a Grècia.
I La Fontana dedica el mes de juny a les persones refugiades amb cinefòrum, concerts, teatre, exposicions. Moltíssimes coses superinteressants! Tota la info està a la web de la Fontana
I hi ha moltes més activitats que podeu trobar a l’agenda  de Ciutat Refugi de l’Ajuntament de Barcelona.
Seguim lluitant pels drets humans!!
 
 

#ObrimFronteres

#SomRefugi

#SomRius


0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.