Vols col·laborar? Recursos per a personas refugiades a Barcelona

Publicado por admin en

Reproduïm a continuació la convocatòria de l’entitat Barri Obert – Gràcia amb les persones refugiades, que forma part juntament amb l’AMPA, l’escola i altres 90 col·lectius més de la Xarxa Educativa en Suport a les Persones Refugiades.
Com s’explica en el comunicat, es pretén crear una base de dades que permeti compartir recursos i alternatives d’habitatge i feina per a les persones que estan en procés d’acollida, facilitant les gestions administratives que suposa la seva situació.Comencem un nou any i malauradament la situació dels refugiats i refugiades continua igual, el govern de l’Estat ha incomplert de manera flagrant el compromís ja minso d’acollida de les persones refugiades. Malgrat les barreres i impediments de tot tipus, algunes persones van arribant de manera regular o no, amb voluntat de quedar-se al nostre país o com a pas per anar a d’altres països d’Europa.
Aquestes persones que arriben necessiten acollida i acompanyament. Un cop registrats, s’estan de 6 a 9 mesos en entitats d’acollida (ACCEM, CCAR, Creu Roja, …). Acomplerta aquesta fase es passa a una segona fase de duració d’uns altres 6 o 9 mesos en la que la persona refugiada rep una ajuda econòmica però s’ha d’espavilar en buscar-se vivenda i treball… No costa gaire entendre la dificultat de trobar allotjament i no diguem feina si no hi ha algú que pugui avalar-lo.
És en aquesta situació i també en la de les persones que arriben en voluntat de trànsit i no poden assolir les fases que hem descrit, on Barri Obert volem incidir per facilitar acollida i acompanyament.
Per això ens dirigim a vosaltres per si teniu possibilitats i ganes de col·laborar. Us adjuntem el fulletó que hem preparat en el que es podrà indicar quines són les disponibilitats. Ompliu la versió en word que també us adjuntem i ens el retorneu a la mateixa adreça. També es pot imprimir, omplir i portar a alguna de les entitats i associacions col·laboradores que s’indiquen al dors del fulletó.
Cordialment,
Barri Obert – Gràcia amb les persones refugiades
barri.obert.refugiats@gmail.com


0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.