Torna-la a ballar, Rita!

Publicado por admin en

En Rius i la Rita, amb en Taulet i  la Tina, prenen el metro a Lesseps i no en baixen fins a Catalunya. En aquestes primeres hores de les vigiles de Santa Eulàlia, la son ha vençut encara moltes de les llars de riudetaulencs i riudetaulenques. I és que la concentració a la plaça Castella és ben d’hora, ben d’hora i és la darrera fornada de famílies del Rius, la que es mou per fer companyia a gegantons i capgrossos.
Després d’hora i mitja de croissants i sucs, amablement cedits pels organitzadors de la festa, i d’un bon escalfament de les percusionistes que acompanyen la gegantada de les escoles, la comitiva comença el seu camí.
Al carrer Tallers, el resó de la tabalada ens transporta directament a la prehistòria més reculada o a les mateixes portes de l’Infern que dibuixa la tradició pastoretil catalana.
Sortir a les Rambles és un descàrrec per les orelles i un gaudi en veure’s acompanyat per un públic entregat a prendre fotos i aplaudir a les participants.
Un sagal porta el Rius potser per primer cop. Un pare fa ballar la Rita al ritme dels tabals. Les més menudes, de tres i quatre anys, veuen el món a través de la boca i del bec del Taulet i la Tina.
img-20170211-wa0008
De nou, han sortit els gegantons.
De nou, families del Rius els han volgut acompanyar.
De nou, hem gaudit del passeig i ens hem abocat a la plaça Sant Jaume, senyera i senyora de les festes populars.
Mira les imatges!!!
Què? A que no t’ho perdras la propera vegada?


0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.