Sortida de natura als Cingles de Bertí (Sant Martí de Centelles)

Publicado por admin en

Per Carlos Macías Castro, comissió STEM

La comissió STEM del Rius i Taulet et proposa gaudir de la natura i et convida a la sortida que es farà el proper 6 de maig als Cingles de Bertí, localitat de Sant Martí de Centelles.

Transport i horaris

Hi anirem en tren Renfe des de Barcelona i baixarem a l’estació de Sant Martí de Centelles on agafarem el tren de tornada cap a Barcelona després de l’excursió.

La línia de tren és la R3 en direcció Vic i l’agafarem a l’estació de Plaça Catalunya, tot i que, si algú ho vol, també es pot agafar a les estacions d’Arc de Triomf, de La Sagrera-Meridiana i de Sant Andreu Arenal.

Serem a les 9 h a l’andana de l’estació de Renfe de Plaça Catalunya perquè el tren que ens interessa hi passa a les 9.11 h. Triga una hora en arribar a Sant Martí de Centelles, a les 10.09 h. El següent tren passa a les 10.27 h i arriba a les 11.29 h, hora que ens retardaria el programa de la sortida.

De tornada, es pot agafar el tren que passa per Sant Martí de Centelles a les 18.27 h i que arriba a Plaça Catalunya una hora després, a les 19.29 h, o també, si es vol, el següent que passa a les 20.12 h i arriba a les 21.11 h, que potser ja es fa una mica tard.

Si mireu els horaris de la línia R3, heu de mirar les taules per a dissabtes, diumenges i festius, que canvien amb les de feiners.

Els bitllets els podem agafar d’anada i tornada a la mateixa estació de Plaça Catalunya.

Ruta

Una vegada baixem del tren, ens posarem a caminar i farem una ruta que ens portarà als següents indrets:

– Estació Renfe (415 m d’alçada sobre el nivell del mar).

– Recorregut d’ascens fins a l’alt de la ruta on farem la volta (3.5 km aproximadament).

– Zona del dolmen (construcció megalítica).

– Font del Rouret.

– Alt de la ruta, sobre la plataforma dels cingles, i punt d’inflexió (730 m).

– Recorregut de tornada fins a l’estació Renfe (3.5 km aprox.).

Total desnivell: 315 m. Total recorregut: 7 km o poc més (es pot fer de menys, si volem).

Equipament

Com que es una jornada sencera, cal portar el menjar suficient pels àpats de l’esmorzar i del dinar, i potser també pel berenar. És molt important dur bastanta aigua, ja que, per les alçades de l’any en què es farà la sortida, el sol i la calor ja es faran notar i cal hidratar-se bé. No obstant això, pel que fa la indumentària, és recomanable dur alguna roba que abrigui poc o molt, sobretot per les primeres hores, encara que després sobri. El calçat convé que sigui esportiu, sabates de córrer o de fer rutes de muntanya (treking).

Si algú vol portar equip de fer fotografia, serà una bona ocasió per a fer fotos maques tant del paisatge com d’algunes flors vistents.

Detalls a destacar

De forma general, es poden destacar les impressionants vistes dels cingles des de baix i del paisatge des d’alt de la plataforma.

També és interessant la presència d’alguna construcció megalítica com el dolmen que es pot veure durant la primera part del recorregut dins de la pineda de pi blanc.

Quant a la flora i vegetació, els primers de maig són bones dates per a poder-hi observar una gran diversitat de plantes farcides de flors. Se n’hi poden destacar les orquídies, que hi ha en bona quantitat, com les Anacamptis i, sobretot, com les Ophrys, popularment anomenades abelleres, petites però de gran vistositat.

Si estàs interessat en venir a la sortida, pots enviar resposta de confirmació al número de wathsapp 685529460. Se t’inclourà en el grup de wathsapp de la sortida on ens podrem comunicar i coordinar abans i durant aquesta.


0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.