#SomComunitat proposta d'activitats de l'entorn

Publicado por admin en

El passat 4 de novembre es va realitzar l’Assemblea Ordinària de l’AMPA on es va triar a la nova Junta de l’Associació.
Entre altres novetats, la Junta s’ha ampliat de tres a deu llocs de representació, en el qual a més dels nomenaments de Presidència, Tresoreria i Secretaria, es van establir set vocalies. La funció d’aquestes és impulsar, articular i coordinar el treball de les comissions i les famílies que col·laboren en el dia a dia de l’Associació.
Una de les Vocalies que s’ha activat és #SomComunitat que s’encarrega de les relacions amb els entorns del nostre centre. I és que les escoles, les associacions de veïns, les comerciants, els barris, …., formen part d’un entorn amb el que volem interactuar i aprofitar el que ens pugui aportar. Al mateix temps que compartim el nostre sentir i la nostra experiència amb els nostres veïnats, amb tal de millorar la convivència més enllà de l’escola.
Aprofitant aquestes relacions i intentant promoure la participació i identificació de les famílies en l’entorn, publicarem de manera periòdica una sèrie de recomanacions d’activitats i actes d’interès. Creiem que la presència i l’activitat col·lectiva al barri i en les entitats també educa, i que les nostres filles i fills poden comptar amb bons exemples de ciutadania activa si ens veuen participant.
Xerrada Educació Ambiental Crítica
Dins el cicle de Tardor Comunitària organitzat per Economies Comunitàries, parlarem sobre el cas de l’agroecologia escolar.
Us proposem un camp educatiu que planteja reptes de transformació del sistema alimentari escolar, i us demanarem col·laboració en un taller final per contribuir-hi des de l’economia solidària.
A càrrec de Mariona Espinet, Miren Rekondo i Germán Llerena, Societat Catalana d’Educació Ambiental.

 • Dimecres 29 de Novembre de 18 a 21h
 • Aula Ambiental Bosc Turull
 • Activitat Gratuïta. És impresindible la inscripció prèvia per poder participar a l’activitat.

Hàbits, deures i normes: idees pràctiques pels pares a casa

 
L’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona organitza, a través del seu programa de promoció de salut, obra una nova conferència per a mares i pares, en aquest cas amb el títol «Hàbits, deures i normes: idees pràctiques pels pares a casa» dirigida especialment a aquells pares i mares interessats en saber com instaurar normes i límits als seus fills per a que adquireixin un bon comportament i hàbits que els faran més responsables i eficients.

 • La xerrada serà impartida per Andrea Palacio, neuropsicòloga del Servei de neurologia de l’hospital.
 • La xerrada tindrà lloc el dijous 30 de novembre a les 19:00 hores a l’Hospital Sant Joan de Déu (Sala encara per determinar).
 • Aquesta activitat és gratuïta i cal confirmar l’assistència

 
Debat ‘El pati, espai en transformació’
El Districte de l’Eixample acull el proper dijous 30 de novembre, a les 17.30 h, el debat de la comunitat educativa ‘El pati, espai en transformació’, amb els ponents Carme Cols i Pitu Fernández (El Safareig) i Mariana Morales (Reinventando Patios).
L’objectiu d’aquesta sessió és conèixer els elements essencials que hauria de tenir un pati escolar per al desenvolupament harmoniós dels infants, així com posar en comú les diferents perspectives i responsabilitats en la planificació, construcció i manteniment dels patis escolars.
La sessió de debat està adreçada especialment als equips directius de les Escoles de l’Eixample, les AMPAs de les escoles, el Consorci d’Educació de Barcelona i responsables de diferents serveis municipals.
El pati, espai en transformació
Ponents: Carme Cols i Pitu Fernández (El Safareig) i Mariana Morales (Reinventando Patios)
 
 
 
Xerrada: un altre consum és una realitat
Xerrada sobre alternatives reals de consum amb la participació de quatre projectes cooperatius: Coop57, Som Energia, Som Mobilitat i El Llevat.

 • Divendres 1 de desembre de 19:00 a 21:00h
 • Biblioteca Jaume Fuster
 • Organitzat per El Llevat de Gràcia

 
Curs gratuït «Estimar la bicicleta a l’escola i a l’institut»
Amb la col·laboració de Biciclot, l’Associació de Mestres Rosa Sensat ofereix una formació gratuïta per promoure l’ús de la bicicleta a l’escola i a l’institut, i fer d’ella una eina transformadora de la nostra ciutat. Es tracta de 10 hores en dues sessions, els dissabtes 2 i 16 de desembre, de 9 a 14 hores.

 • Per apuntar-te al curs cal saber anar en bicicleta, portar roba i calçat adequat per anar en bicicleta, i treballar a nivell mecànic.
 • La primera sessió serà a la seu de Rosa Sensat (Avinguda de les Drassanes, 3, Barcelona) i la segona es realitzarà a les instal•lacions de BiciHub (Carrer Pere IV 58. Barcelona).

 
Taller familiar «La Vida dels Jocs i les Joguines»
S’acosten èpoques de consumisme. La creadora i doctora de l’Hospital de les Joguines curarà amb vosaltres les joguines trencades que tingueu que es puguin reparar i ens explicarà quines marques permeten demanar peces, què es pot fer per a que durin més temps, on portar-les un cop ja no les facis servir, a on comprar joguines ecològiques i amb valors ètics i moltes altres coses més sobre consum responsable de joguines!

 • Dissabte 2 de desembre de 10:00 a 14:00h
 • Aula Ambiental Bosc Turull
 • Preu: 2 euros adults i 1 euro infants

 5a. festa Teixint Connexions per La Marató

Amb l’excusa de La Marató de TV3, la gent de Teixint Connexions ha aplegat un bon gruix del teixit associatiu de Gràcia en el quilòmetre de carrer que ocupa Gran de Gràcia. Dissabte hi haurà una mica de tot per a tota la família i algunes de les companyes del Rius i Taulet hi col·laboraran des de les seves entitats de Cultura Popular.

 • Dissabte 2 de desembre de 12:00 a 18:30h
 • Carrer Gran de Gràcia.
 • Organitzat per Teixint Connexions.

El Síndic a Els Penitents
El proper dimarts 5 de desembre l’equip del Síndic serà als Penitents per atendre les persones i entitats que vulguin fer consultes o exposar les seves queixes en relació amb la vulneració dels seus drets per part de les administracions públiques i de les empreses que presten serveis generals (aigua, llum, gas,…).
S’atendran les persones a la biblioteca Vallcarca i Els Penitents Maria Antonieta Cot,  passeig Vall d’Hebron 65-69. Les persones que hi estiguin interessades, caldrà que concertin prèviament l’entrevista trucant al telèfon 900 124 124 o enviïn un correu electrònic a l’adreça sindic@sindic.cat
 
 

Atenció!

Aquest dissabte el carrer Gran de Gràcia es talla al trànsit des de les 8.30 h i fins les 21 h. Mireu les alternatives de mobilitat: aqui 


0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.