Seguim treballant per la seguretat de l'alumnat i les famílies de la Rius i Taulet

Publicado por afasomrius en

Després d’un seguit de fets, el passat 7 d’abril vàrem iniciar una campanya de recollida de cartelleria per informar als conductores i les conductores de Travessera sobre la presència de la nostra escola, mentre esperàvem resposta a les demandes de solucions demanades i fetes publiques en apunt d’aquest bloc.
La setmana passada, ens varem reunir de nou a l’Escola Rius i Taulet, la tècnica d’educació i el tècnic de mobilitat del Districte, el conseller d’educació del mateix Districte i una representació de membres de la Comissió mixta de Camins Escolars.
En aquesta reunió es va fer repàs de les demandes formulades per a la millora dels accessos a l’Escola i, de manera molt especial, del semàfor de Travessera en els següents termes:
Senyalística: Ens comuniquen que s’ha atès la demanda de senyalitzar els entorns de l’escola amb indicadors de Zona Escolar. Nosaltres sol·licitem que es posi senyalització també per als vehicles que van en sentit Besós – Llobregat i no només, com han fet, en sentit Llobregat – Besós, ja que el perill és en tota la calçada de Travessera.
Ens comenten que a vegades hi ha dificultats per a posar senyals en vies principals i túnels, però que faran demanda a Mobilitat de l’Ajuntament per a posar-ne en la calçades centrals i el lateral mar de la plaça.
Serem amatents en fer seguiment d’aquesta gestió
Illetes: Ens comenten que és viable ampliar la illeta més propera al parc infantil i el teatre de la plaça Lesseps (banda mar). Aquesta ampliació es pot fer:

  • a curt termini, posant pilones de plàstic i pintant la illeta. O,
  • a llarg termini, fent obres a la illeta. Opció que demana projecte tècnic i procés de contractació, és a dir, temps.

Es valora si l’ampliació de la illeta pot provocar que les famílies es relaxin en creuar el semàfor i es puguin produir situacions més perilloses en quedar-se a la illeta enlloc d’acabar de creuar el darrer tram.
La Comissió Mixta de l’escola valorarà aquest aspecte.
La resta d’illetes no tenen espai suficient per a ser ampliades.
Semàfor: Ens comenten que, en el seu moment, es va fer un estudi sobre l’impacte dels segons del semàfor en el tràfic de la ciutat, fruit del qual en fou l’ampliació al màxim possible del temps de pas per a peatons del mateix.
Així mateix, s’han ampliat els segons en què el semàfor de peatons està en verd intermitent per a què els peatons no comencin a creuar sense temps per arribar a l’altre costat de Travessera.
En l’anterior reunió es va valorar de posar un semàfor que indiqués als peatons els segons que falten per a posar-se el semàfor en vermell. Però ens diuen que, en els llocs on això s’ha posat, hi va haver un increment de sinistres ja que eren els cotxes els que, veient els segons que faltaven, s’avançaven al vermell del semàfor. En aquests casos, s’ha substituït pel verd intermitent ja habilitat en el nostre cas.
Preguntem per la possibilitat d’afegir un element sonor al semàfor que reforci el verd intermitent, però ens diuen que el so és activat per les persones invidents i que no pot ser permanent. Demanem doncs si és possible d’activar aquest servei en les hores d’entrada i sortida de l’escola. Però ens diuen que això ja passa amb el verd intermitent.
Plantegem a les famílies si aquesta millora és suficient
agents cívics: Aquesta acció és coordinada per la Guàrdia Urbana, que no té representació en aquesta reunió. Ens comenten però que, el servei actual de matins, no té data de finalització prevista, però que, en ser un préstec de zones turístiques, depèn d’aquesta disponibilitat. La voluntat de Districte és mantenir-los.
per nosaltres és una solució provisional i transitòria que, si és te, és positiva, però no soluciona el problema del pas.
policia de barri: El Districte vol programa una reunió tècnica de prevenció amb la Guàrdia Urbana en relació a la policia de barri.
Ens proposem de parlar amb ells per diverses qüestions relacionades amb el seu àmbit d’acció
autobusos: Reincidim en l’exposició de la poca sensibilitat i la forma temerària amb la que els autobusos creuen el pas de Travessera amb el carrer de la Mare de Déu del Coll. On, molt sovint, es queden en mig del pas de vianants o giren sense calcular la invasió de les illetes, dificultant per tant el pas de famílies que, en un bon nombre, creuen amb cotxets aquest punt.
Diuen que enviaren directriu a TMB per a que indiquin al conductores i les conductores que, en aquest tram de la via, no iniciïn el creuament si no el poden executar de manera complerta, entre d’altres de sensibilització de ser en zona escolar.
animem a les famílies de l’escola a denunciar en xarxes socials o pels mitjans que siguin disponibles dels casos en que es produeixi aquesta actuació invasiva per part dels autobusos amb l’etiqueta #volemarribaralaRius
mesures de pacificació de la circulació al barri de El Coll: ens expliquen les mesures de restricció que impulsaran en aquest barri amb l’objectiu de reduir el nombre de vehicles que arriben a plaça Lesseps en una forquilla d’entre el 10 i el 20 %.
una bona solució de mobilitat per una ciutat més sostenible que esperem que repercuteixi possitivament en l’accés a l’escola.
aparcament per a patinets i bicicletes: Ens comenten que es una demanda que tenen de moltes escoles del Districte, però que, a data d’avui, no existeix cap model d’aparcament homologat disponible per a patinets, i que, per tant, no hi ha opció de posar-ne. Pel que fa a bicicletes, demanen a la Comissió Mixta que proposi una ubicació factible i que en faran l’estudi. També ens comuniquen que hi ha previsió de posar servei de bicing municipal a plaça Lesseps (costat de mar) i a la zona de la biblioteca.
La Comissió mixta farà proposta d’ubicació per l’aparcament de bicicletes.
CONCLUSIONS:
Vistos els resultats de la reunió, des de l’AFA somrius estarem amatents als compromisos adoptats i ens reservem la organització d’accions relatives al pas de vianants de Travessera amb Mare de Déu del Coll i Torrent de l’Olla en cas de detectar situacions de perill o incompliment dels encertats compromisos sorgits d’aquestes reunions.
#FemPlaça
#MilloremCamins
#SomSostenibles
#VolemCaminsSegurs
#somrius


0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.