Gestionem els serveis escolars

Publicado por afasomrius en

Sortim de la reunió força contentes. Sembla que les peces comencen a encaixar i que, per fi, podrem assuaujar els mals de cap en la gestió dels serveis que, voluntàriament, l’AFA gestiona a l’Escola.
Enguany ha estat un any força complicat. Canviar de proveïdores no és una tasca fàcil. La comissió de menjador ha fet una feinada de selecció immensa, la comissió d’extraescolars ha dissenyat un programa molt complert i variat d’activitats, i la Junta, sota el lideratge de la vocalia de Serveis, ho ha relligat tot, inclosos els serveis d’acollida, per tal de fer-ho rutllar amb criteris professionals, fins i tot, des del voluntariat de mares i pares que encara no saben com optimitzem les hores i les neurones per tirar d’aquest immens carro que és la comunitat escolar.
Però ara resulta que tota aquesta feinada, que tota aquesta estructura, que tot l’esforç de coordinació se’n pot anar en orris per verb i gràcia de persones que cobren llur feina per servir a la ciutadania, de la qual, creiem formar-ne part.
La #LleiAragones, tal i com l’ha anomenat la comunitat educativa que s’hi oposa, ens provoca aquest estat de neguit. I és que, tot i les veus que asseguren que blinda els criteris d’externalització per tal que no acabin en mans de negociants, per nosaltres és un element que pot dinamitar la coordinació de tot plegat, el treball de tres anys de Junta pel simple fet de complir amb una normativa europea que enlloc obliga a privatitzar serveis sota concurs públic que ens manllevi una gestió per la que, experiència mana, ens creiem capacitats. I això, externalitzar menjadors escolars via concurs públic, entre més, és el que respira la normativa que s’està treballant en seu parlamentària.
Des de l’AFA hem llegit la proposta en disputa i ens fa pudor de socarrim, ens sembla que vol marcar criteris per fer de la feina suara esmentada, paper mullat i per treure’ns la gestió i acabar-la donant a una empresa que no passaria els exhaustius criteris emprats per la comissió de menjador de la nostra Associació.
I ens fa por perquè així hem entès la lectura feta i perquè es tramita justament quan les AFAs són menys actives, curiosa manera de menystenir-nos, i amb la oposició de les principals entitats representatives de la comunitat escolar pública del nostre país.
És per tot això que ens preocupa que, serveis educatius com els esmentats en aquest apunt, no siguin o bé directament gestionats per l’Administració amb els criteris que tot servei públic hauria de tenir o, ja que l’Administració se’n desdiu, el deixin a mans de la comunitat escolar de cada Centre per tal d’adaptar-la a la seva realitat i construir complexes estructures professionalitzades com la que estem engegant al nostre Centre.
Si us plau, deixeu-nos treballar des de la proximitat o, si ho feu de lluny estant, escolliu entre les dues opcions que tot bon Estat hauria de plantejar-se: o gestió pública directa o gestió comunitària. I és que, el menjar de la nostra mainada, no pot ser en mans del mercat. Els nostres fills i les nostres filles són criatures, no negocis.
#somAFA
#somrius
#femEscola
 


0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.