Fent un camí més segur: un semàfor sensat que millori les mobilitats

Publicado por afasomrius en

Les corredisses tornen, dia rere dia, a plaça Lesseps. No es que les famílies arribin tard o tinguin pressa per arribar al parc infantil. És que, davant del risc i el perill circulatori, els més menuts opten per córrer, mentre els grans, sobretot avis i àvies, es veuen pressionats pel cafarnaum circulatori i un semàfor pensat pel pas individual i no per la col·lectivitat de persones que el creuen en entrar i sortir de l’Escola.

Semàfor Travessera de Dalt - Lesseps

El semàfor i l’escola en un bonic diumenge d’abril


I és que ja es porta molt de temps reivindicant millores en aquest pas pensat d’esquena a les persones que el creuen caminant, però, des d’algun espai on no saben ubicar el Centre Educatiu, s’ha optat per prioritzar el trànsit rodat a la salut i la seguretat dels infants i les famílies que en fan ús intensiu.
Com si no s’entén que, en cap dels semàfors que envolten l’escola, falti una sola indicació que avisi a conductors i conductores que allà hi ha un Centre Educatiu amb més de 400 alumnes?
La jungla burocràtica ha esdevingut un estira-i-arronsa de trobades, reunions, correus electrònics, converses i més que han derivat en solucions parcials o temporals a un problema que, no fa pas gaire, es va agreujar per una avaria a primera hora del matí que es va allargar i va col·lapsar tota la circulació dels voltants de l’escola. No es va detectar el problema a temps? On era el dispositiu d’urgència que se suposa que havia d’atendre aquesta emergència?
Amb l’avaria suara esmentada, a les famílies de l’escola se’ns ha esgotat la paciència i, en assemblea de l’Associació de Famílies, s’ha decidit iniciar una campanya reivindicativa per acabar d’una vegada i per totes amb aquest vergonyant problema que ens afecta dia a dia, ja sia per les famílies de la Vila de Gràcia que venen a l’escola com per totes aquelles altres que aprofiten el parc infantil de Lesseps per a gaudi dels més menuts i les més menudes de casa.
Per tot això, el passat dimecres 3 d’abril, i amb associació amb la direcció i els representants del claustre de l’Escola, ens vam tornar a reunir amb els agents públics que treballen els camins escolars per tornar-los a exposar la problemàtica i vàrem obrir expedient amb el Síndic de Greuges com a ens que vetlla per atendre les queixes de totes les persones que es troben desemparades davant l’actuació o la manca d’actuació de les administracions, com creiem que succeeix en aquest cas.
En la primera de les reunions vàrem treure el compromís de donar resposta a la nostra reivindicació, i a les propostes de millora que proposem per aquest semàfor, en el termini d’un mes.
Mentre esperem la resposta, hem obert una crida a les famílies de l’Escola, que obrim a les entitats i veïns i veïnes dels barris que ens envolten, per a dissenyar i dibuixar cartells que mostrin l’existència de la nostra escola al nord de la plaça Lesseps. Podeu enviar-nos les propostes a la bústia de l’Associació (ampa@riusitaulet@gmail.com).
Tot fixant una data, durant el mes de maig, per a tallar la Travessera  i procedir a fixar els cartells en els diversos semàfors que conformen el pas de vianants.
Quines són les nostres propostes de millora:
1.- Allargar el temps de pas del semàfor, actualment fixat en 40 insuficients segons, tan a l’entrada com a la sortida d’Escola.
2.- Posar senyalística de preferència per a peatons i proximitat de Centre Educatiu a Tavessera, tant en sentit Llobregat com en sentit Besós. Una senyalització que podria ser dinàmica, tot afegint limitacions de velocitat i missatges als conductors d’atenció en els horaris de entrada i sortida de l’Escola.
3. Pintar un avis de disminució de velocitat a la calçada en les entrades a plaça Lesseps i voltants de l’Escola.
4.- Recuperar, durant les hores d’entrada i sortida del Centre Educatiu, els agents cívics o, en el seu defecte, una dotació de guàrdia urbana que aturi els vehicles fins que no hagin passat totes les persones que hi circulen.
5.- Incloure en els semàfors, un indicador, tan visual com sonor, de temps de pas per als peatons per tal de poder controlar i decidir si s’inicia el pas dels trams de Travessera.
Tot esperant que aquestes demandes siguin ateses i entenen que millorarien abastament la convivència al cor del Districte de Gràcia i els seus entorns, us convidem a fer-nos arribar les vostres propostes i a participar, si cal, en les activitats reivindicatives que s’organitzin.
#FemPlaça
#MilloremCamins
#SomSostenibles
#VolemCaminsSegurs
#somrius
 
 
 
 


0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.