Decidim: Pla Educatiu dels barris Vallcarca i els Penitents, i del Coll

Publicado por afasomrius en

Benvolgudes famílies:
Ja s’ha obert el procés participatiu pel recull de propostes del PEB Vallcarca-Els Penitents i El Coll a la plataforma Decidim.
Podeu accedir a la plataforma i fer les vostres pròpies propostes, com a entitats o a títol individual, si penseu que com AFA hauríem de presentar propostes, podeu fer-les arribar via correu a la vocalia #SomComunitat
A les propostes de les famílies de Rius i Taulet i del AFA donarem difusió perquè les propostes siguin votades i prioritzades en la plataforma Decidim
Per accedir en aquest link https://www.decidim.barcelona/processes/PEBVallcarcaPenitentsColl.

Un Pla Educatiu de Barri (PEB) representa el desplegament, en l’àmbit de barri, del Pla Educatiu de Ciutat (PEC). El Pla Educatiu de Barri té, però, una identitat pròpia. No comporta només desplegar les línies marcades en el Pla Educatiu de Ciutat, sinó que va més enllà. Les adapta a la realitat del barri i duu a terme una intervenció específica segons les prioritats educatives del territori.

El PEB de Vallcarca i els Penitents i del Coll és un projecte pilot, ja que representa el primer Pla educatiu de Barri en una ciutat com Barcelona, que és una de les impulsores dels projectes educatius de ciutat.
Es busca el compromís ciutadà amb l’educació. El punt de partida entén l’educació com un procés permanent d’aprenentatge al llarg de tota la vida. L’educació doncs, va més enllà de l’escola. Fomentant la responsabilitat compartida i la participació, la ciutadania ha de tenir eines per incidir en les polítiques educatives i coproduir-les de manera conjunta amb l’administració.
El PEB és un instrument que ha de permetre a la ciutadania (en col·laboració amb l’Ajuntament) participar en la definició de les polítiques educatives locals, construint així un model de ciutat educadora. Amb el Projecte Educatiu de Barri es prioritzen principis, objectius, metodologies i programes que guiaran l’acció educativa del barri.
Els objectius d’aquest procés participatiu són:

  • Implicar a la ciutadania en la definició de les polítiques educatives
  • Conscienciar les persones i organitzacions de la seva capacitat educadora
  • Generar debat sobre l’educació i sobre el territori
  • Millorar la coordinació entre els diferents agents involucrats en l’educació
  • Identificar les prioritats educatives dels barris
  • Generar un pla educatiu de forma participada, que orienti les polítiques educatives del barri

0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.