Camins i Escola fem la reunió anual amb l'Ajuntament

Publicado por admin en

El passat dijous 13 d’abril (just abans de Setmana Santa) vam tenir la “tradicional” reunió anual per parlar dels Camins escolars i accessos a la nostre escola. Vam ser-hi presents un parell de representats de la Comissió de Camins Escolars, la Directora i la cap d’estudis de l’escola i altres representats dels agents involucrats en aquest tema, Districte, Mobilitat, i Ajuntament.

Aquest és el cinquè any que estem treballant sobre el projecte de Camins Escolars i són ja múltiples les vegades que hem denunciat el risc derivat de temps semafòrics insuficients i illetes de vianants insegures. Ho hem exposat reiterades vegades, tant per escrit com en les diverses reunions mantingudes amb tots els agents implicats en el projecte, però no hem obtingut cap solució efectiva al problema. Prova d’això en són el dos accidents de trànsit que es van produir a finals de l’any passat en dos d’aquests semàfors, i on, en ambdós casos, els cotxes van passar per sobre les illetes de vianants.
IMG_20170317_085426
En aquesta ocasió, i per iniciativa municipal, s’ha parlat del “semàfor de les tres illes” ja de bon principi i ens anotem la proposta municipal de desplaçar dos agents cívics del Parc Güell en aquest punt, tot i que ens fa por que la proposta no estigui del tot tancada i ens quedem sense algú que vetlli per la seguretat dels nostres menuts.
Vetllarem per, tal i com ens han dit, reforcin la seguretat de la illeta del mig, la més perillosa de les tres i també perquè realment s’estudïi la possibilitat de passar el pas de peatons a la vorera Besós de Travessera, la opció òptima per les persones que anem caminant.  
Un altre millora posada sobre la taula va ser la de posar un temporitzador al semàfor, opció que ja funciona en altres llocs i que podria ser de molta utilitat. Tot i que s’ha expressat certa oposició basada aparentment en criteris tècnics (  alegant que no es pot ajustar als diferents temps de pas que el semàfor té durant un dia) esperem i confiem que es valori i es posi en pràctica ja que es reduiria el perill i ajudaria a controlar el pas just abans que el semàfor canvii.  
Per altre banda, es va parlar també de la part pedagògica del projecte Camins Escolars. En aquest sentit, l’equip directiu i pedagògic està disposat a treballar-ho, tot i que és necessari i obligatori veure resultats i fets i no només voluntats.

Arribats a aquest punt, hem plantejat el neguit que ja portem ben bé set anys amb una reunió anual on se’ns manifesten voluntats, però de les quals no se’n deriva cap resultat pràctic.

En resum, valorem possitivament la reunió, però l’experiència dels darrers anys ens fa dubtar que les voluntats esdevinguin resultats suficients com per iniciar d’una vegada el tan necessari projecte de Camins Escolars.


0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.