Alerta: Recomanació de la Comissió Camins Escolars

Publicado por admin en

El passat dia 17-11-2016 a les 9:45h, aproximadament, es va produir un accident de trànsit greu davant de l’escola. Afortunadament ningú no va prendre mal.

L’accident es va produir al semàfor que creua Avda. Vallcarca des de l’escola cap a la biblioteca Jaume Fuster. Aquest creuament es composa de dos trams de semàfors els quals queden encadenats per una illeta pels vianants. El cotxe venia pel lateral de Travessera de Dalt, el que passa ben bé per davant de l’escola, i quan va arribar a la illeta no va fer la corva i va seguir recta passant per sobre la illeta, trencant el semàfor de soca-rel talment com si fos un escuradents. Si hagués arreplegat un vianant en comptes del semàfor, ara parlaríem d’una desgràcia.

A la comissió de Camins Escolars sempre hem pensat que aquestes illetes dels semàfors són perilloses, i així ho hem fet saber diverses vegades tant a Serveis Tècnics de l’ajuntament, com a Conselleria Tècnica del districte i Guàrdia Urbana.

Ara, amb l’accident que es va produir, hem tornat a posar-nos amb contacte amb la seu del districte demanant, una vegada més, solucions efectives per la seguretat del nostres fills en els camins que fan per anar a l’escola, fent èmfasis especial en els dos semàfors que donen accés a l’escola: el de Travessera de Dalt i el de Avda. Vallcarca. Estem a l’espera de que ens contestin.

Des de la comissió de Camins Escolars, volem advertir que:

 

franja

Quedar aturat a les illetes dels semàfors es perillós

franja

El següent esquema mostra les illetes dels semàfors que donen accés a l’escola:
 

L’esquema mostra en vermell les illetes de semàfors. Cal evitar quedar parat a les illetes!!


 

Recomanacions per no quedat aturat a les illetes:

  • No creuar si el semàfor està amb vermell.
  • Els temps del semàfor són molt justos. Quan comencem a creuar, cal que assegurem que tindrem temps de creuar tot el semàfor.
  • Començar a creuar en el moment que el semàfor es posa verd.
  • Si en el moment que volem creuar, el semàfor ja fa uns segons que està en verd. No creuar i esperar el següent semàfor.

0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.