Valoració i menús Novembre 2018

Publicat per admin el

Des de la Comissió de Menjador de l’AFA, aquesta vegada, a més de fer-vos arribar els comentaris i valoració nutricional dels menús de novembre, volem compartir l’entrevista que una mare de l’escola i membre de la comissió ha fet, per a La Vanguardia Digital, al cuiner i especialista en alimentació infantil Juan Llorca, divulgador en aquesta temàtica i creador del moviment #PorUnaEscuelaBienNutrida
Creiem que tracta temes interessants que van en la línia del que volem per al nostre menjador de la escola Rius i Taulet. Esperem que sigui del vostre interés!

 

VALORACIÓ NOVEMBRE 2018

Aquest mes de novembre, els menús de l’escola estan elaborats amb prou varietat d’aliments i formes de preparació diferents, podem destacar els següents punts:

  • A la taula s’indica la freqüència en que s’aconsella prendre cada grup d’aliments segons les guies d’alimentació saludable de la Generalitat de Catalunya. I a les columnes setmana 1, 2, 3 i 4 s’indica amb quina freqüència s’ha ofert aquests aliments per cada una de les 4 setmanes del mes.
  • Podem observar com als primers plats es serveixen verdures, hortalisses, pasta i arròs, i als segons plats carns, peixos, ous i llegums.
  • Els llegums, tal com indiquen les guies, poden ser plat únic o es poden acompanyar d’un plat de verdura. A l’escola se serveixen els llegums de segon plat, amb un plat de verdures de primer, això es considera correcte, encara que això faci que veiem més verdures als primers plats.
  • Respecte als aliments precuinats, seria preferible prescindir-ne, però es compleixen els màxims establerts. Aquest mes n’hi ha dos dies: 1.croquetes de bacallà i 2.calamars a la romana.
  • Destacar que les propostes de sopars, simplement son idees, recordem, no cal cuinar plats molt elaborats, cal escollir varietat d’aliments naturals i evitar els processats. Si tenim temps i ganes podem fer plats laboriosos i sinó escollir opcions ben simples i ràpides que siguin saludables.
  • Algunes idees de ràpida preparació: verdura trossejada congelada, llegums cuits, panotxes de blat de moro bullides i envasades al buit, fideus o arrossos de cocció ràpida, vegetals crus, ous…


 
Menús:
Menú Basal (PDF)
Menú Sense Carn (PDF)
Menú Sense Gluten (PDF)
Menú Sense Lactosa (PDF)
Menú Sense Lactosa | Proteïna Llet Vaca (PDF)
Menú Sense Marisc (PDF)
Menú Sense Ou | Proteïna Llet Vaca (PDF)
Menú Sense Peix (PDF)


1 comentari

Eduard · 26/11/2018 a les 12:01 pm

Moltes gràcies! Bona feina!!

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.