Valoració i menús Novembre 2018

Publicado por admin en

Des de la Comissió de Menjador de l’AFA, aquesta vegada, a més de fer-vos arribar els comentaris i valoració nutricional dels menús de novembre, volem compartir l’entrevista que una mare de l’escola i membre de la comissió ha fet, per a La Vanguardia Digital, al cuiner i especialista en alimentació infantil Juan Llorca, divulgador en aquesta temàtica i creador del moviment #PorUnaEscuelaBienNutrida
Creiem que tracta temes interessants que van en la línia del que volem per al nostre menjador de la escola Rius i Taulet. Esperem que sigui del vostre interés!

 

VALORACIÓ NOVEMBRE 2018

Aquest mes de novembre, els menús de l’escola estan elaborats amb prou varietat d’aliments i formes de preparació diferents, podem destacar els següents punts:

  • A la taula s’indica la freqüència en que s’aconsella prendre cada grup d’aliments segons les guies d’alimentació saludable de la Generalitat de Catalunya. I a les columnes setmana 1, 2, 3 i 4 s’indica amb quina freqüència s’ha ofert aquests aliments per cada una de les 4 setmanes del mes.
  • Podem observar com als primers plats es serveixen verdures, hortalisses, pasta i arròs, i als segons plats carns, peixos, ous i llegums.
  • Els llegums, tal com indiquen les guies, poden ser plat únic o es poden acompanyar d’un plat de verdura. A l’escola se serveixen els llegums de segon plat, amb un plat de verdures de primer, això es considera correcte, encara que això faci que veiem més verdures als primers plats.
  • Respecte als aliments precuinats, seria preferible prescindir-ne, però es compleixen els màxims establerts. Aquest mes n’hi ha dos dies: 1.croquetes de bacallà i 2.calamars a la romana.
  • Destacar que les propostes de sopars, simplement son idees, recordem, no cal cuinar plats molt elaborats, cal escollir varietat d’aliments naturals i evitar els processats. Si tenim temps i ganes podem fer plats laboriosos i sinó escollir opcions ben simples i ràpides que siguin saludables.
  • Algunes idees de ràpida preparació: verdura trossejada congelada, llegums cuits, panotxes de blat de moro bullides i envasades al buit, fideus o arrossos de cocció ràpida, vegetals crus, ous…


 
Menús:
Menú Basal (PDF)
Menú Sense Carn (PDF)
Menú Sense Gluten (PDF)
Menú Sense Lactosa (PDF)
Menú Sense Lactosa | Proteïna Llet Vaca (PDF)
Menú Sense Marisc (PDF)
Menú Sense Ou | Proteïna Llet Vaca (PDF)
Menú Sense Peix (PDF)

Categorías: Consells i recomanacions

0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.