#SomComunitat Febrer i Març 2018

Publicado por admin en

En aquesta nova entrada del blog us compartim algunes de les activitats del nostre entorn: concurs de dibuix en el qual podran participar les nostres filles i fills, jornada de salut, titelles, concert, contes coeducativos i una crida a la solidaritat per a un Estiu en Pau
A més us avancem que el proper 7 d’abril s’organitzarà el # !
 
Concurs de dibuix i pintura. Dia Internacional de la Dona Treballadora

El Casal Infantil i l’Espai Jove La Sedeta organitzen un concurs de dibuix i pintura per a celebrar el Dia Internacional de la Dona Treballadora, el dia 8 de març. El tema dels dibuixos d’aquesta primera edició és «una dona important a les nostres vides».
Poden participar-hi tots aquells que ho vulguin. Es dividiran en dues categories, la infantil (3 a 11 anys) i la juvenil (12 a 16 anys).
La tècnica a utilitzar és lliure -aquarel·la, ceres, a llapis, etc- i el format ha de ser de una cartolina senzilla en DIN-A 4.
El període d’entrega dels dibuixos i pintures és del 12/02/2018 al 07/03/2018.
Per a més informació i instruccions sobre com presentar els dibuixos feu clic al document annex que trobareu seguidament.

 
Els barris de Gràcia amb ulls d’Infants

La Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, conjuntament amb les Associacions veïnals del Barris de Gràcia us convidem a l’Exposició de dibuixos: “Els barris de Gràcia amb ulls d’Infants”,  realitzats per nens i nenes de 2n, 3r, 4t, 5è, i 6è d’educació primària d’algunes escoles de Gràcia.
L’exposició “Els barris de Gràcia: espais de convivència” tracta de mostrar els resultats de la feina diagnòstica portada a terme per la FAVB i les associacions veïnals del districte sobre el territori gracienc des de fa més d’un any. Després de desenvolupar més d’una vintena de tallers amb centres educatius, d’altres tantes entrevistes amb agents claus del territori i de la sistematització de dades, presenten en aquesta exposició bona part dels resultats, amb un espai ampli per l’exposició de molts dels dibuixos fets pels nens i les nenes de primària que configuren “els barris amb ulls d’infants”.
Projecte portat a terme per la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona en col·laboració amb les associacions veïnals del districte de Gràcia: AV Vila de Gràcia, AVV el Coll-Vallcarca, AVV Park Güell – la Salut – Santllehí, AV Vallcarca Som Barri, AVV Gràcia Nord-Vallcarca, AVV Camp d’en Grassot, AVV i amics del Passeig de Sant Joan.
Nit d’Astronomia
Vine a conèixer les principals constel·lacions del cel d’hivern de Barcelona. La mitologia grega ens serà una eina fonamental que ajudarà a entendre i interpretar el cel d’aquesta estació. Astronomia a l’abast de tothom, per gaudir la ciutat de forma diferent!
A càrrec de Josep Espigulé, Societat catalana d’Educació Ambiental.
Divendres 23 de febrer de 19 a 21h.
Aula Ambiental Bosc Turull. 
Preu: 5 euros (menors de 14 anys, 2 euros).
És imprescindible la inscripció prèvia per poder participar a l’activitat.
Places limitades! Us podeu inscriure a aula@boscturull.cat o bé al 93 213 39 45 facilitant el nom complert, telèfon de contacte i correu electrònic de les persones interessades.
Jornada de salut comunitària

La jornada es farà el 24 de febrer durant el matí i va dirigida a a professionals de la salut, entitats i veïnat.
Entendre què és la salut comunitària, què ofereix el districte en aquest tema i quines són les dades de salut a Gràcia són alguns dels objectius d’aquesta jornada de salut comunitària organitzada pel Consell de Salut del districte de Gràcia.
Hi haurà debats i taules rodones on participaran representants de diferents centres de salut primària, el Servei d’Atenció Sexual i Reproductiva i el Centre de Salut Mental d’Adults. També hi haurà un espai on es posarà en comú què fan diferents entitats de Gràcia en temes de salut.
La inscripció és gratuïta i es pot fer per mail a participagracia@bcn.cat
Consulteu aquí el programa.
 
Titelles «Jai el mariner» , de Zipit Company
Diumenge 25 de febrer a les 12 h als Lluïsos de Gràcia. Una aventura llarga, emocionant i plena de balenes gegants, taurons famèlics, micos salvatges, tempestes i molt de mar!
Tres comediants que van de port en port explicant aventures de mar arriben per narrar la història de Jai el mariner i el seu viatge cap a l’amor de la bonica Marie Claire. Una aventura llarga, emocionant i plena de balenes gegants, taurons famèlics, micos salvatges, tempestes i molt de mar!
Un espectacle de titelles de fil i actors, sense text i on la música fa de fil conductor. Una història de mariners que obre la imaginació als infants alhora que explica com, amb l’amistat i la força de l’amor, es poden arribar a viure grans aventures.
Preus: Entrada general de: 8 € | Anticipada: 8 € | Socis Lluïsos de Gràcia: 6 €  |  Menors de 3 anys: 3 €.
 
Consum responsable
L’impacte positiu del consum conscient: una societat més justa en un planeta més sa.
Ponents:
– Laia Tresserra. Sociòloga. Directora de la revista Opcions.
– Sara Fuertes. Biòloga. Col·lectiu Lendi Sin Plástico
Organitza: Attac-Acordem. Justicia Económica Global
Dimecres 28/02/2018
De 19 h a 21 h
Centre Cívic La Sedeta
 
 
Gogaritxi i els seus vindicontes
Dijous 1 de Març, a les 18h, a la Biblioteca Jaume Fuster, Gracia, Barcelona.
Estimades nenes i nens, families i veínes!
Sóc Gogaritxi i vinc del planeta Jupiturn. Em dedico a viatjar per tot el planeta Terra amb els Vindicontes, contes i cançons per Reivindicar la Vida.
Les rondalles i contes que conec són petits regals orals que les meves germanes alienígenes, els gnoms, les elfes i les meves àvies les bruixes m’han anat transmetent al llarg dels temps. Porto una motxilla pleeeena de contes meravellosos per Combatre el Sexisme i el Racisme, per Reivindicar una Vida on les violències contra les Nenes i Dones deixi de ser alguna cosa quotidià, i on cada qui pugui expressar-se lliure i autènticament.
A partir d’ara, Txitxinabo no m’acompanayarà amb la seva nau a explicar històries, perquè està viatjant per altres planetes diferents a la terra. Li trobarem a faltar…, però de ben segur continuarem gaudint un munt compartint contes i jocs.
Aquest curs, afegim algunes Cançons i Jocs Coeducatius als contes!
ESPECTACLE-TALLER de “Contacontes Coeducatiu” dirigit a nenes i nens,
una proposta divertida per a les criatures, un espai per a la creativitat, la reflexió crítica i la construcció de la personalitat, un espai on gaudir de nous relats que possibilitin l’ampliació de l’imaginari de les més petites propiciant realitats diverses i identificacions més autèntiques i alliberadores.
Massa Crítica Barcelona | 2 de març
Massa Crítica de Barcelona es reuneix el primer divendres de cada mes a les 20:00h, sota l’Arc del Triomf (Passeig Sant Joan); i la sortida aproximadament és a les 20.30h.
En cas d’arribar tard pots veure la nostra ubicació en temps real descarregant-te la APP Critical Maps.
La MASSA CRÍTICA  és un esdeveniment, un moviment, un event que té lloc tots els mesos a nombroses ciutats de tot el món. És una bicicletada que reclama els drets del ciclista i promou un model de ciutat sostenible.
No és una manifestació ni una organització, només gent, homes, dones, joves o vells anant en bicicleta.
Tampoc és una cursa. És una manera d’establir un espai públic on poder ajuntar-se, reunir-se i conèixer gent.
No té dirigents, ni hi ha cap organització que marqui l’itinerari de les passejades. Només un conjunt de ciclistes que es reuneix en un mateix lloc, a la mateixa hora, i decideixen pedalar plegats una estona, portant amb ells els seus ideals i formes de viure, compartint-les amb els demés.
 
Vacances en Pau 2018
Des de fa més de 15 anys, Gràcia participa amb el projecte Vacances en Pau on milers d’infants refugiats venen a passar dos mesos durant l’estiu en famílies d’acollida. Anima’t a viure aquesta experiència!
L’objectiu és que els infants puguin passar una revisió mèdica completa, tinguin una bona alimentació i comparteixin experiències i vivències enriquidores. Si esteu interessats en viure aquesta experiència envieu un correu a associacio@graciaambelsahara.org.
Gràcia amb el Sàhara és una de les entitats residents a La Violeta de Gràcia, formada per veïns i veïnes de Gràcia que treballen per difondre i sensibilitzar sobre el conflicte del Sàhara Occidental i la vulneració de Drets Humans que pateix el poble sahrauí des de fa més de 40 anys. El poble sahrauí viu dividit, una meitat sota la ocupació marroquina, patint tortures i repressions, i l’altra meitat als camps de refugiats situats al sud oest d’Algèria, a Tindouf. Des de l’associació es treballa en diferents projectes, tant propis com d’ACAPS o del Front Polisari, per tal de donar suport al poble sahrauí. També realitzen diferents actes i activitats per difondre la causa sahrauí a Gràcia així com també campanyes de recollida per a emergències que pugui haver-hi als camps de refugiats.
Més informació aquí.
Compostatge comunitari en família
Vine amb la família a descobrir els secrets del compostatge amb aquesta activitat informativa i pràctica. Aprendrem a fer compost amb les restes de fruita i verdura de casa, omplirem el compostador comunitari de l’Aula i veurem com obtenim un adob natural tot plantant un enciam que us emportareu a casa.
A càrrec de Joan Solé, Societat Catalana d’Educació Ambiental.
Dissabte 10 de març d’11 a 13.30h.
Aula Ambiental Bosc Turull. 
Activitat Gratuïta.
És imprescindible la inscripció prèvia per poder participar a l’activitat.
Places limitades! Us podeu inscriure a aula@boscturull.cat o bé al 93 213 39 45 facilitant el nom complert, telèfon de contacte i correu electrònic de les persones interessades.
Concert Anita Zengeza
Va néixer a Botswana i va créixer a Harare (Zimbàbue). El seu pare és zimbabuès i la seva mare té arrels xineses i malaies. Estudia música d’ençà que tenia 8 anys i, quan en va complir 17, va guanyar una beca i va marxar a Itàlia a estudiar les partitures clàssiques. Des del 2010, viu a Barcelona i és aquí on ha paladejat els ritmes càlids que ara gronxen les seves cançons: els del continent on va néixer, però també els de terres tan llunyanes com les brasileres.
Anita Zengeza és la suma de moltes cultures. I així és també la seva música: una potent amalgama de soul i pop d’arrels afro, on es barregen sons antillans i brasilers i arranjaments molt propers als del jazz. I és que, com han escrit els crítics, la seva música es troba en algun lloc del camí que agermana Sade amb Sara Tavares.
PER AQUEST CONCERT NO ÉS NECESSÀRIA LA RESERVA PRÈVIA.
Dins els actes del Cicle de la Dona 2018. Durant aquell dia, hi haurà la Collçotada (venda de tiquets al Centre Cívic).
Diumenge 11 de març a les 12:30h
On: Plaça Laguna Lanao
Preu: Gratuït sense reserva prèvia
 
GasLand, Docufòrum

Projecció del documental GasLand (Josh Fox, 2010) sobre la contaminació de l’aigua i la terra, en els pobles d’Estats Units, degut a les extraccions de gas.
Debat coordinat per Carlos Tabernero.
Dins del programa d’activitats vinculades a l’exposició “La fi del món” del CCCB
Dijous 15 de març
On: Centre Cívic El Coll
Preu: Gratuït
 
 
 
Gèner-ant al barri – actuem juntes!
Us convidem a la propera trobada oberta del projecte Gèner-ant al barri. Un projecte realitzat per vàries veïnes i entitats del barri de La Salut que pretén donar resposta a les necessitats i potencialitats de les dones amb accions comunitàries, i aportant la perspectiva de gènere al barri.
A la trobada tindrem la oportunitat de conèixer els resultats del diagnòstic col·lectiu que hem realitzat, presentant tant les problemàtiques que han expressat les dones, com les potencialitats i les propostes d’actuació que podríem engegar. D’aquesta manera, serà el primer dia per imaginar les possibles accions comunitàries que construirem entre totes.
La trobada serà el proper dijous 15 de març a les 17h a la Biblioteca Jaume Fuster (Plaça Lesseps, 20-22).
Esperem que us animeu a assistir a la jornada i que ens confirmeu la vostra assistència,
 
 
Jornada Comunitària de Manteniment del Bosc: nodrint el sòl
Sessió trimestral oberta per mantenir l’equipament entre totes i millorar la biodiversitat. Buidarem una de les unitats del compostador comunitari i repartirem el compost pel bosc de l’Aula, i així aportem nutrients al sòl del terreny forestal. Cada participant es podrà endur una bosseta de compost. Hi haurà pica pica! 😉
A càrrec de Joan Solé, coordinador del compostatge comunitari a l’equipament.
Dissabte 17 de març de 11 a 13.30h.
Aula Ambiental Bosc Turull. 
Gratuït.
És imprescindible la inscripció prèvia per poder participar a l’activitat. Places limitades! Us podeu inscriure a aula@boscturull.cat o bé al 93 213 39 45 facilitant el nom complert, telèfon de contacte i correu electrònic de les persones interessades.
 


0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.