#SomComunitat Febrer 2018: participació, formació, festa i música

Publicado por admin en

Diferents activitats de participació al barri, d’oci i acció solidària, per mantenir-nos informades i seguir combatent rumors.
Tot per la millora del barri, la ciutat i l’educació
 
Exposició ‘Gràcia solidària’
El proper dilluns 5 de febrer a les 19:00 h tindrà lloc la inauguració de l’exposició i el lliurament de premis del VI Concurs de Fotografia Gràcia Solidària a la seu del districte de Gràcia (plaça de la Vila, 2).
Gràcia Solidària és una entitat formada per 16 ONGs del districte arrelades al barri que treballen diàriament per fer un món més just entre les persones i pobles del món. Amb la seva tasca internacional treballen per fer arribar els serveis bàsics d’educació i salut a qui no n’ha tingut mai, treballen per acollir als nouvinguts i donar-los suport en la recerca d’autonomia plena, treballen per dotar de recursos i eines a aquelles persones en situació vulnerable, treballen per sensibilitzar a la població de la necessitat de les xarxes solidàries, treballen per la implicació de les administracions en el suport als projectes solidaris. Una tasca diària i necessària que ara s’acostarà una mica més a totes i tots amb aquesta exposició fotogràfica.
Conclusions de les jornades participatives: Redefinició del Pla urbanístic de Vallcarca  

El 6 de febrer es farà una sessió de retorn per donar a conèixer les conclusions després de les jornades participatives de redefinició del pla urbanístic de Vallcarca que es van dur a terme amb el veïnat entre els mesos d’octubre i desembre de 2017.
Després del procés de discussió col·lectiva a partir de la pro­posta guanyadora del concurs d’idees que va tenir lloc el 2016 per a l’entorn dels carrers de la Farigola, Cambrils, Ca­lendau, Gustavo Adolfo Bécquer i de l’avinguda i el viaducte de Vallcarca, se’n presenten les conclusions. Es farà en una sessió el proper 6 de febrer, a les 19.30 h a la sala d’actes Rius i Taulet (pl. Lesseps, 19).
Les jornades es van fer durant els mesos d’octubre i desembre l’Escola Rius i Taulet (pl.Lesseps 19), i van tractar diferents temes, com ara el patrimoni de Vallcarca, els espais per realitzar activitats, els carrers com a espais de pas i connexió amb diferents llocs del barri i l’habitatge.
Per a més informació de les jornades participatives que es van dur a terme, es pot consultar aquest link i aquest web.
 
 
Audiència Pública a Gràcia
El 7 de febrer es celebra l’Audiència Pública de Gràcia a les 18.30 h a la Sala d’actes del Districte de Gràcia (pl. Vila de Gràcia, 2).
Com sabeu, podeu avançar la vostra participació al participagracia@bcn.cat . Tots aquells veïns i veïnes que vulguin participar podeu avançar la vostra intervenció amb un correu electrònic a participagracia@bcn.cat, amb un mínim de 48 h d’antelació a la convocatòria, és a dir, fins el 5 de febrer. D’aquesta manera es pot treballar la qualitat de la resposta i es millora l’eficàcia i agilitat durant el transcurs de l’audiència.
També podeu intervenir el mateix dia. Com és habitual disposarem de la taula informativa i formulari on es recolliran prèviament les vostres intervencions. Per poder atendre tothom i no endarrerir l’inici de la sessió seria convenient, en la mida que pugueu, que arribeu amb un mínim d’antelació, a partir de les 18.00 h.
Ja estan obertes les inscripcions al curs d’Agents Antirumors “Interculturalitat, una resposta als rumors i als estereotips”.
OPCIÓ A (MATÍ) | Dimecres 21, 28 de febrer, 7, 14 i 21 de març | De 10h a 14h
OPCIÓ B (TARDA) | Dimarts 20, 27 de febrer i 6, 13, i 20 de març | De 16h a 20h
LLOC: Centre Cívic Vil·la Urània (c. Saragossa, 29)
Es tracta d’una formació que convida a la reflexió permanent, l’aprenentatge conjunt i la posada en pràctica de les eines i recursos que es van adquirint per desmuntar els rumors i prejudicis sobre la diversitat cultural mitjançant accions antirumors.
Per a més informació, adjuntem el programa on hi ha més detalls de continguts, les dates i l’enllaç per fer la inscripció.
www.bcnantirumors.cat
X Trobada de Gegantons Infantils d’Escola i de les Colles de Barcelona
Dissabte 10 de febrer:
Trobada a l’escola, 9:00h
Plantada a carrer dels Àngels, 11:00h
Cercavila: 11.30 h. Recorregut: carrer dels Àngels, carrer del Pintor Fortuny, la Rambla (descendent), carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume (arribada, cap a les 12 h).
Per Santa Eulàlia, els més petits són els protagonistes, i els nens i nenes de les colles geganteres i de les escoles de Barcelona construeixen, en dimensions reduïdes, els seus propis gegants i altres figures. Una manera de conèixer la cultura popular des d’una particular visió de la imatgeria festiva que culmina amb aquesta desfilada pels carrers i les places de la ciutat.
 
 
 
Reggae per Xics

Macroreunió Urgent 2018 Proves 3er i6è

 
 
 


0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.