#SomComunitat, ajuts, activitats i racomanacions

Publicado por admin en

 
Us compartim informació important per anar preparant l’estiu amb les nostres criatures!, a més una sèrie d’activitats interessants durant abril i maig. A mirar agendes!
 


Activitats subvencionades per a famílies

A través de la persona referent del Equip d’assessorament i orientació psicopedagògica (EAP) del Rius, hem conegut l’Associació Aspanias, que ofereix tallers, activitats, formació i acompanyament per a famílies. Algunes d’aquestes activitats per a famílies amb menors amb necessitats especials.
Us recomanem entrar a la web on s’ofereixen les diferents activitats i comunicar-se amb l’associació per a majors detalls
Activitats SAT-SAFE 2018
 
 
 
T’estiu molt!   Ajuts a famílies 
Activitats de vacances d’estiu. Es becaran, sempre amb un màxim d’una activitat per nen/a i complint els requisits establerts, tots els infants de la unitat familiar que ho sol·licitin i estiguin empadronats al municipi de Barcelona.
L’ajut serà per a tot el període d’activitat en el cas dels bressols d’estiu, un màxim de 10 dies als Campus Olímpia, casals d’estiu o esportius i 14 dies per a les colònies, campaments i sortides culturals fora de Catalunya.
L’indicador de renda de suficiència (IRS) serà el que ens indiqui la capacitat econòmica de les famílies i el percentatge que cal aplicar per becar l’activitat per a cada membre de la unitat familiar. L’indicador de renda de suficiència -IRS- l’estableix la Generalitat de Catalunya a la llei 13/2006, 27 de juliol, que s’actualitza i adapta anualment a la realitat econòmica barcelonina pel decret 255/2005 de 8 de novembre.

 • Sol·licitud d’ajut econòmic: del 21 d’abril al 9 de maig.
 • Llista provisional de beneficiaris d’ajut econòmic: 24 de maig.
 • Període de reclamacions: del 25 de maig al 7 de juny.
 • Llista definitiva de beneficiaris d’ajut econòmic: 13 de juny.
 • Inscripció de beneficiaris d’ajut econòmic: del 28 de maig al 16 de juny.

 
Activitats a la Biblioteca Jaume Fuster
  
 
Concurs de Logos Pla Comunitari La Salut

Data límit de presentació:  divendres 27 d’abril 2018
Més informació:  placomunitarisalut@gmail.com

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Taller de cuina de primavera

Seguint el cicle de cuina que hem iniciat aquest any, arriba la cuina de primavera! Coneixerem els productes típics d’aquesta temporada, per saber què ens aporten, aprendrem diverses receptes per tal de treure’n profit mentre les fem nosaltres mateixos i després les tastarem plegats. Cuina de proximitat per gaudir de cada estació!
A càrrec de Joan Solé, Societat Catalana d’Educació Ambiental.
————–

 • Divendres 4 de maig de 18:30 a 21h.
 • Preu: 5 eur.
 • Aula Ambiental Bosc de Turull

És imprescindible la inscripció prèvia per poder participar a l’activitat.
Places limitades! Us podeu inscriure a aula@boscturull.cat o bé al 93 213 39 45 facilitant el nom complert, telèfon de contacte i correu electrònic de les persones interessades.

2a Mostra d’entitats a La Salut
El dissabte 5 de maig hi haurà activitats lúdiques organitzades per les entitats durant tot el dia a la pl. Sanllehy. Participa-hi!
El Pla Comunitari de La Salut organitza per segon any la Mostra d’Entitats amb tot un seguit d’activitats entre 11 i 20 h a la pl. Sanllehy. El programa preveu presentació de projectes per part del veïnat, jocs, espectacles i una paella popular.
-11-14.30 h. Vine a conèixer les entitats del barri.
-11 h. Batucatdes del barri i gegants.
-11.30 h. Presentació del projecte “Veïnes per veïnes”.
-13 h. Concert vermut Micu.
-14.30 h. Paella a càrrec dels guanyadors de festa major.
-16 h. Premi al millor logo per “Salutem”.
-16.30 h. Sardanes al casal Cardener.
-18 h. Castellers de la Vila de Gràcia.
A més, durant tot el matí hi haurà quiosc de jocs, taller de titelles, exposició “Dones supervivents” i presentacions d’accions comunitàries al barri.
Des del AFA participem en aquesta jornada amb els gegants i capgrossos del Rius si us voleu afegir al grup de xat de Gegantons, podeu fer-ho directament aquí

 
Nova data per a Massa Crítica

Com cada primer divendres de mes, el proper 4 de maig se celebra la Massa Crítica.
La MASSA CRÍTICA  és un esdeveniment, un moviment, un event que té lloc tots els mesos a nombroses ciutats de tot el món. És una bicicletada que reclama els drets del ciclista i promou un model de ciutat sostenible.
No és una manifestació ni una organització, només gent, homes, dones, joves o vells anant en bicicleta.
Tampoc és una cursa. És una manera d’establir un espai públic on poder ajuntar-se, reunir-se i conèixer gent.
No té dirigents, ni hi ha cap organització que marqui l’itinerari de les passejades. Només un conjunt de ciclistes que es reuneix en un mateix lloc, a la mateixa hora, i decideixen pedalar plegats una estona, portant amb ells els seus ideals i formes de viure, compartint-les amb els demés.
Algunes famílies del Rius s’ha auto-organitzat per crear un grup d’acompanyament a la Massa Crítica, si teniu interès afegir-vos al xat de Whatsapp
 
 

Taller: «Conflictes i agressivitat: El conflicte com a font d’aprenentatge»
Els conflictes i l’agressivitat sovint són un dels aspectes que més dificultats ens genera als adults alhora d’acompanyar als infants. Això és degut a que la nostra mirada cap als conflictes i l’agressivitat és que són coses i sentiments que no haurien de passar, que són dolents…. aquestes idees les tenim perquè vivim en una societat que reprimeix la ràbia i l’agressivitat. Alhora que els adults no tenim eines per acompanyar-ho perquè a nosaltres no ens han acompanyat de petits a gestionar l’agressivitat i els conflictes. En aquest taller parlarem sobre la ràbia, l’agressivitat, i els conflictes… i com acompanyar als nostres infants.

 • DATA: 12 de MAIG
 • LLOC: C/ Hipòlit Lázaro, 26 local – Metro Joanic
 • HORARI: 10h a 12h
 • PREU: 20€ persona/ 25€ parella (membres de la mateixa família)

 

Nit d’Astronomia

Vine a conèixer les principals constel·lacions del cel de primavera de Barcelona. La mitologia grega ens serà una eina fonamental que ens ajudarà a entendre i interpretar el cel d’aquesta estació. Començarem raonant sobre el  firmament, el planisferi i els telescopis i tot seguit ens enfilarem a la “muntanya pelada” del Carmel per tal de fugir en el possible de la contaminació lumínica. Ens estirarem a contemplar i reconèixer els principals astres i llurs relacions des d’aquesta obertura al cosmos que ens ofereix Barcelona, per gaudir la ciutat de forma diferent!
A càrrec de Josep Espigulé, Societat Catalana d’Educació Ambiental.
————–

 • Divendres 18 de maig de 21h a 23:30h.
 • Preu: 5 eur.
 • Aula Ambiental Bosc de Turull

És imprescindible la inscripció prèvia per poder participar a l’activitat.
Places limitades! Us podeu inscriure a aula@boscturull.cat o bé al 93 213 39 45 facilitant el nom complert, telèfon de contacte i correu electrònic de les persones interessades.
 
Ampas més sostenibles. Criteris i eines per ambientalitzar les AMPAS i les seves activitats
Voleu reduir l’impacte ambiental de les activitats extra-escolars, festes i actes que organitzeu des de la vostra AMPA? Voleu escollir i fer les activitats de manera més respectuosa amb el nostre entorn? Voleu convertir la vostra AMPA en una entitat més sostenible des del punt de vista ambiental, social i econòmic? Aquest taller està destinat especialment a les famílies que formen part de les AMPA de Barcelona, i consistirà en una sessió virtual informativa i preparatòria i en una segona sessió presencial.
Durant la segona sessió definirem criteris de qualitat ambiental que podreu introduir en la vostra activitat. També us ajudarem a seleccionar aquelles eines i recursos més adaptats a les vostres necessitats i possibilitats que us permetran fer el trànsit cap a una major sostenibilitat, promovent així l’eficiència i viabilitat ambiental, social i econòmica de la vostra AMPA.
A càrrec d’Oriol Porcel, Societat Catalana d’Educació Ambiental.
————–

 • Dimecres 23 de maig de 17h a 20h.
 • (Hi haurà servei d’acollida d’infants).
 • Gratuït

Aquesta activitat és gratuïta pels participants però comporta una despesa de diners públics, per això és important que abans d’inscriure-us comproveu la vostra disponibilitat. Les baixes suposen una gestió extraordinària i poden provocar que persones en llista d’espera no puguin aprofitar les vacants.
És imprescindible la inscripció prèvia per poder participar a l’activitat.
Places limitades! Us podeu inscriure a aula@boscturull.cat o bé al 93 213 39 45 facilitant el nom complert, telèfon de contacte i correu electrònic de les persones interessades.
 
Taller: «Llibertat i límits: Com posar límits als infants de manera respectuosa»
En aquest taller treballarem de manera teòrica i vivencial un dels temes que més us preocupa a les famílies en el vostre dia a dia, els límits: Quan i com hem els hem de posar? Quins són adequats i quins no? Un límit és un càstig? Aprofundirem en aquesta temàtica posant atenció i observant els diversos aspectes que a nivell personal ens poden dificultar alhora de posar límits als infants.
Si és un tema que et genera dubtes i preguntes t’esperem a un espai on podrem explorar la importància de posar límits a la infància de manera respectuosa.

 • DIA I LLOC: Dissabte 26 de maig a BARCELONA (C/Hipòlit Lázaro, 26 Local. Metro Joanic)
 • HORA: 10H-12H
 • PREU: 20€ persona/25€ parella (membres de la mateixa família)

0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.