Recomanacions per a aquest Sant Jordi 2019

Publicado por afasomrius en

La literatura infantil és aquella que també poden llegir els nens
Pep Albanell
La bona literatura infantil és aquella que poden llegir els adults sense que els caigui la cara de vergonya.
Emili Teixidor

Des de la comissió de biblioteca volem contribuir a la festa de Sant Jordi compartint un seguit de recomanacions de literatura per als nostres infants. Hem extret aquestes recomanacions de diferents agents experts (revistes especialitzades, mestres, biblioteques i llibreries). Esperem que us agradin i que en gaudiu!

Bona diada i molta lectura!

 

EDUCACIÓ INFANTIL

Benvinguda, Lupe
Autor/a: Eva Palomar,
Baulinka Books
La Lupe és una llebreta que acaba d’arribar juntament amb la seva família en un nou indret. La vergonya i la por de no ser acceptada fan que surti del seu cau únicament amb tota mena de disfresses. Sort que al final la conversa i la saviesa amb el seu avi l’ajuden a superar els seus temors i a descobrir la importància de mostrar-nos tal com som.
Va rebre el premi Lazarillo de Tormes al millor àlbum del 2017.
(Extret de la Revista Faristol)
 
Amb la Tango són tres
Autor/a: Justh Richarson, Peter Parnell, Henry Cole
Kalandraka
El Roy i el Silo són dos pingüins mascles que viuen al zoo de Nova York. Junts construeixen un niu per acollir un nou membre per a la família. Però no tenen cap ou per covar. Un cuidador, en veure-ho, els en posa un que ha fecundat una altra parella (mascle i femella), i el Roy i el Silo fan torns per incubar-lo. D’aquest ou en neix la Tango.
Basat en una història real, és un àlbum que convida a la reflexió i segurament posa un gra de sorra per a l’educació en la tolerància. Aquí es parla de famílies, i en aquest sentit, es planteja que no sols hi ha un model vàlid.
Tot i que aquesta obra ha rebut diversos reconeixements als Estats Units, cal tenir en compte que també ha estat molt controvertida, fins i tot prohibida en biblioteques i escoles d’alguns estats nord-americans.
(Extret de la Revista Faristol)
Sota les onades
Autor/a: Meritxell Martí, Xavier Salomó
Flamboyant
Quan les imatges parlen, sobren les paraules. És moment de somiar, de deixar-se endur i abocar la nostra pròpia interpretació.
Hi ha llibres que quan els mires hi veus una intenció. Els deixes descansar, els tornes a mirar i hi apareix un detall que no havies vist. Més tard, en una tercera lectura, descobreixes que el missatge va més enllà del que estàs veient. Finalment, el cervell t’esclata perquè quan el mostres als infants, fan aportacions que mai havies sospitat.
L’argument d’aquest àlbum es basa en un encontre de dos infants, un dia de calor, dins de l’aigua i del que allà succeeix. Un àlbum exemple del que entenem per literatura valenta, amb contingut, amb missatge i sobretot amb unes imatges boniques de debò que ens reconcilien amb la vida i ens alegren el dia.
(Extret del blog de Jaume Centelles, La invitació a la lectura)
 
Som aquí
Autor/a: Oliver Jeffers
Andana
Entendre el nostre planeta no sempre resulta fàcil, sobretot si fa poc que hi has arribat. Jeffers va escriure i il·lustrar aquest àlbum per explicar-li al seu fill, de pocs mesos, com és el món on creixerà, qui hi viu, com ens relacionem, quines coses hi passen… Seguint l’estil que el defineix, l’autor adopta un punt de vista divertit i amable, sense deixar de banda petits apunts de crítica i reflexió sobre allò que podríem fer millor. Un bon regal per a mares i pares novells, i per a nens i nenes curioses.
(Extret del blog de biblioteques de Girona, www.menutsgirona.cat)
 
Las tortugas nunca duermen
Autor/a: Esther Pardo, Miguel Díez Lasangre
Ekaré
Una història d’amistat entre una àvia i la seva mascota, la tortuga Tina. De dia l’àvia s’asseia la Tina a la falda i parlava de totes les aventures que havi aviscut al larg de la seva vida, menre la tortuga l’escoltava atentament. Però en la foscor de la nit, passava una cosa estranya, fantàstica, meravellosa…. Un llibre màgic sobre com les amistats ens poden transformar i ens empenyen a explorar el món.
(Extret del blog de biblioteques de Girona, www.menutsgirona.cat)
 
¡A la LUNA, a las DOS y a las TRES!
Autor/a: Nieves García García, Noemí Villamuza
Kalandraka
El joc entre la poesia i les cançons infantils, el fil que lliga totes les poesies al llarg del llibre i la bellesa de les il·lustracions de Noemí Villamuza.
Premi de poesia Orihuela 2018
(Extret de Gisela Ruiz, @giselarviz, perfil de Twitter)
 
 
 

CICLE INICIAL

Temps era temps en un bosc màgic
Autor/a: Chris Riddell
Baula
La Capelineta Verda té una invitació per a una festa molt especial, que es farà  a la torre alta del Bosc Màgic. Per arribar fins a la Torre Alta, la Capelineta haurà de creuar tot el bosc, així que recull les seves coses i surt de casa disposada a arribar a temps a la festa. Però el camí és llarg, i pel bosc es trobarà personatges de tot tipus, alguns li demanaran ajuda, d’altres li oferiran remeis fantàstics, i uns poquets l’acompanyaran fins al seu destí.
Chris Riddell, autor del text i de la il·lustració, narra una aventura fantàstica i molt divertida, que ens fa viatjar pels contes clàssics que ja coneixem.
(Extret del blog de biblioteques de Girona, www.menutsgirona.cat)
 
La revolta dels mitjons
Autor/a: Sebastià Bennàssar, Ricard Zaplana
Estrella Polar
On van a parar els mitjons que desapareixen dins de la rentadora després de cada bugada? La Martina, juntament amb els seus amics Oleg i Isa, decideix resoldre el misteri i viatja a través de la rentadora d’una bugaderia fins a un nou món: Gelàndia, un planeta on hi fa molt fred. Els seus habitants tenen una sola cama i estan connectats amb la Terra a través d’uns calaixos màgics. Un llibre molt divertit i que a més ha escrit un pare de la nostra escola!
(Extret de la llibreria Les Voltes)
 
 
Robinson
Autor/a: Peter Sís
Ekaré
El nen protagonista d’aquesta història, trist perquè els seus amics s’han burlat de la disfressa de Robinson Crusoe, es tanca a l’habitació i emprèn un viatge imaginari que el porta a naufragar en una illa. Allà viurà unes peripècies per sobreviure tot sol a la naturalesa que tenen evidents paral·lelismes amb la història de Daniel Defoe; la seva pròpia aventura onírica es barreja i confon amb el relat clàssic. Un àlbum al més pur estil Peter Sís, am il·lustracions riques i variades, que captivarà el públic lector.
(Extret del blog de biblioteques de Girona, www.menutsgirona.cat)
 
En silvestre i la pedra màgica
Autor/a: William Steig
Blackie Books
En Silvestre té una vida normal, una família normal i una afició (gairebé) normal: col·leccionar pedres boniques.
Fins que un dia al bosc troba una pedra que té una particularitat: és màgica. Si li demana que pari de ploure, la pluja s’atura. Si vol que torni la tempesta, només ho ha de demanar. Però hem d’anar en compte amb el que desitgem perquè les coses es poden capgirar en qualsevol moment.
En Silvestre descobrirà, gràcies a aquesta aventura, que a vegades desitgem coses excepcionals quan, en realitat, les hem tingudes al davant tota l’estona. Perquè estem envoltats de coses meravelloses. I aprendre a a veure-les fa que la nostra vida sigui meravellosa.
(Extret de Llibreria Al·lots)
 
Björn, sis històries d’un os
Autor/a: Delphine Perret
Joventut
Björn és com es diu «os» en suec (segons el diccionari català-suec). Ara l’editorial Joventut ha traduït aquest llibre que ens farà passar molt bones estones. Són, com diu la portada, sis històries d’un ós però podríem afegir que són històries senzilles i divertides, protagonitzades pels animals del bosc i que expliquen la bellesa de la natura i l’encant de la vida tranquil·la.
Al llarg dels capítols del llibre, l’autora, Delphine Perret, ens presenta alguns moments de la vida al bosc. El títols ja ens avancen de què va la cosa.
Que el llibre estigui protagonitzat per animals amb actitud humana no és nou a la literatura infantil però sovint trobem en altres llibres animals massa humanitzats o bé que es comporten només com a animals. Aquí, la mescla està molt aconseguida i podem veure com en Björn gaudeix de la mateixa manera mirant els catàlegs de roba com quan es grata l’esquena o menja mel.
El treball gràfic és molt delicat: Les imatges en blanc i negre sobre fons de paper de color, el traç expressiu dels animals, la tipografia, el disseny, tot està molt cuidat.
(Extret del blog de Jaume Centelles, La invitació a la lectura)
Les princeses més valentes
Autor/a: Dolores Brown, Sonja Wimmer
NubeOcho
Rebecca Dautremer, sota el pseudònim de Dolores Brown, presenta un catàleg de princeses que s’allunyen de l’estereotip de princesa del conte tradicional i literari, amb la mostra d’un seguit de dones que el que fan és lluitar per tirar endavant, «les vertaderes princeses», segons l’autora. Brown uneix el catàleg amb una altra tendència: l’aposta per les vides o biografies de dones com a contingut. Com a elements diferenciadors, i alhora destacats, aquí n’entrelluco dos: el to reivindicatiu –«si obres bé els ulls i el cor, descobriràs que de princeses n’hi ha més de les que mai t’haguessis imaginat»–, i sobretot la capacitat de comunicar amb allò essencial, un text molt breu i la força de la il·lustració.
A cada dona se li dedica una doble pàgina, amb una petita fitxa formal –que inclou nom, edat, professió i afeccions– i un text de quatre línies per definir algun aspecte clau de la seva quotidianitat. A l’autora no li cal fer llargs escarafalls imaginatius per aconseguir el seu objectiu comunicatiu.
(Extret de la Revista Faristol)
 

CICLE MITJÀ

Enigmes. Desafia la teva ment amb 25 misteris de la història
Autor/a: Ana Gallo, Víctor Escandell
Zahorí Books
Amb Enigmas: Desafía tu mente con 25 historias de misterio Víctor Escandell va guanyar el premi Junceda 2018 al millor llibre de no-ficció. El jurat va destacar «la complexitat narrativa plantejada, executada brillantment amb el registre i estil d’il·lustració».
Aquest llibre és la segona entrega (després de Enigmas: Desafía tu mente con 25 historias de misterio, que va guanyar el Premi Junceda al millor llibre de no-ficció) i segueix la mateixa estructura del primer llibre. Presenta cronològicament vint-i-cinc reptes més que s’emmarquen en diferents èpoques històriques, des de la prehistòria fins als nostres dies.
Els enigmes tenen tres nivells de dificultat i els jugadors poden rebre punts quan els resolen, cosa que permet jugar en grup i fer competicions. Per resoldre els reptes es necessita o bé aplicar la lògica o bé utilitzar la imaginació.
Es tracta d’un llibre joc molt complet on l’equilibri entre text i imatge, entre informació i humor, entre aprenentatge i diversió, entre lògica i imaginació… és excel·lent.
(Extret de la Revista Faristol)
 
Així és la vida
Autor/a: Tomi Ungerer
Blackie Little
Per què els grans sempre diuen que no tenen temps? Per què existeixen els diners? Per què a vegades em sento invisible? Et pots morir d’amor? És interessant, morir-se? Per què sempre ens estem fent preguntes? La dona de Tomi Ungerer li solia dir que mai s’havia fet adult del tot. Potser per això, per haver mantingut aquesta innocència lúdica però irreverent, entén i sap contestar com ningú les preguntes de les nenes i els nens. Sense condescendència, ni paternalisme, ni sobreprotecció, les seves respostes són espurnes filosòfiques d’intel·ligència pura per a totes les edats. Especialment per als adults que tenen molt a aprendre del nen que han oblidat que van ser un dia.
(Extret de www.boolino.es)
 
El meu primer llibre de relativitat
Autor/a: Sheddad Kaid-Salah Ferrón
Joventut
Cal agrair a l’autor la seva capacitat per exposar clarament, pas a pas, i de manera graonada una cosa que d’antuvi sembla tan complexa. I ho fa amb ben pocs elements! Un tal doctor Albert Einstein, ni més ni menys, ens acompanyarà des de la primera fins a la darrera plana, primer en foto i després amb la fesomia il·lustrada hàbilment per Altarriba; és el protagonista principal al costat de l’Alice, una nena amb qui el lector es pot identificar. Heus aquí la parella que mena el fil conductor d’unes planes, molt ben estructurades en capítols tan interessants com «el temps», «l’espai», «la velocitat», etcètera, que esdevenen els ingredients principals per donar peu a la fórmula de la teoria de la relativitat, amb aquella famosa equació E = mc2 que tots coneixem, però que fins ara ningú m’havia sabut explicar fil per randa què significa i d’on ve.
Els autors i l’editor deuen haver treballat hores i hores, dies i dies, fins a assolir enllestir aquest títol, que s’afegeix a altres del mateix format i/o col·lecció, i francament creiem que el seu neguit i esforç ha valgut la pena. Bravo!
(Extret de la revista Faristol)
 
El llibre d’hores de Jacominus Gainsborough
Autor/a: Rébecca Dautremer
Baula
Un llibre d’hores «és una manera poètica i refinada de parlar de la vida d’algú», diu l’autora en la introducció confidencial que ens xiuxiueja als lectors, en què parla un conill humanitzat que viu enmig d’una societat d’animals humanitzats. El llibre alterna grans imatges a doble pàgina que recullen moments clau de la vida del protagonista –que semblen els quadres d’un museu– amb pàgines de confecció més austera, on la poesia resideix en el text i en la col·lecció d’estampes que reprodueixen fotografies d’elements i moments essencials.
El llibre d’hores deixa un regust de confidència molt delicada que narra la vida d’una persona humil que estima els éssers del seu voltant i les petites escenes que la conformen, i que sobretot ha acceptat la vida que li ha tocat de viure. Explica la vida humil d’un conillet narrada de forma propera, sincera i poètica, a través d’una literatura precisa i refinada i de les imatges de tota una vida.
(Extret de la revista Faristol)
 
Rosa Blanca
Autor/a: Roberto Innocenti
Kalandraka
De formació autodidacta, l’autor italià ja ha demostrat en diverses ocasions la seva sensibilitat per apropar-nos episodis de la història de la humanitat a través de la vida de personatges anònims. Amb la seva il·lustració hiperrealista, Innocenti recrea uns escenaris de documentació mil·limètrica, jugant amb diferents plans i enquadraments cinematogràfics, capaços de traslladar-nos, per exemple en aquest cas, a l’Alemanya de la Segona Guerra Mundial.
Rosa Blanca, una nena alemanya, observa i intenta entendre què està passant a la seva ciutat. Els soldats nazis omplen els carrers i cada dia s’emporten famílies jueves dalt dels seus camions. Un dia en segueix un fins als afores i descobreix on van a parar totes aquelles persones. Els lectors viuran l’holocaust jueu des dels ulls d’una nena, Rosa Blanca, que pren aquest nom com a referència a un grup de la resistència alemanya que lluitava contra el règim de Hitler.
La força del llibre són, sens dubte, les il·lustracions, que, davant la cruesa del relat, busquen ser més suggeridores que no pas explícites, però és interessant també ressaltar un parell d’aspectes del text.
(Extret de la revista Faristol)
 
L’illa de l’Abel
Autor/a: William Steig
Blackie Books
Abel i l’Amanda són una parella de ratolins que, per festejar el primer any de casats, un diumenge del mes d’agost del 1907 decideixen anar a fer una excursió amb àpat inclòs al bosc a prop del seu poble. Però el que havia de ser una jornada romàntica i idíl·lica s’acaba transformant en un periple per la supervivència. A causa d’una forta tempesta de vent i pluja, a l’Abel se l’emportarà el cabal del riu fins a arribar en una illa. En aquest nou indret, el protagonista descobrirà durant més d’un any el poder i la tenacitat de la seva força interior i nous companys d’aventures com un gripau, un rellotge o un llibre. Però aquest exili forçat també el portarà a sentir la solitud i els perills vinculats a espècies antagonistes dels rosegadors, com un mussol o un gat.
En aquesta nova versió de Robinson Crusoe ubicada en un món de miniatura, se’ns proposa, a través d’un narrador omniscient i amb una divisió de vint capítols d’extensió regular, simpatitzar amb aquest personatge que farà tot el que estigui al seu abast per trobar el camí de retorn a casa al costat de la seva estimada Amanda.
(Extret de la revista Faristol)
 
 

CICLE SUPERIOR

 
La vida amorosa dels animals
Autor/a: Katharina von der Gathen, Anke Kuhl
Takatuka
Tot el que ha volgut saber sempre sobre el sexe però mai no ha gosat preguntar és el títol d’una pel·lícula de Woody Allen de 1972. Si hi afegim «dels animals», la frase defineix perfectament bé el contingut del nou llibre de Katharina von der Gathen i de la il·lustradora Anke Kuhl. Abans, totes dues autores ja ens havien deixat amb els ulls esbatanats amb l’obra Explica-m’ho, d’especial èxit a llibreries i biblioteques, on l’escriptora, educadora i sexòloga responia a cent preguntes espontànies sobre el sexe, fetes anònimament per infants. També les preguntes dels infants, ara en referència al món animal, van inspirar l’elaboració d’aquest llibre, que torna a estar il·lustrat per la dibuixant Anke Kuhl, amb el seu realisme salpebrat amb un precís punt d’humor.
L’obra és un manual completíssim de tots els aspectes, i d’un ventall molt ampli d’espècies, al voltant de la relació amorosa entre animals. Al lector, a més d’obtenir una nombrosa i valuosa documentació, li aflorarà als llavis algun somriure, i fins i tot en algun moment esclatarà a riure, però el que no se li escaparà és que es troba davant d’una obra de referència, indispensable en biblioteques públiques i també personals.
 
La maleta
Autor/a: Núria Parera
Babulinka
Vet aquí un aplec de minirelats tan interessant com original. Aquestes breus narracions, que amb prou feines arriben a les vuit línies, tenen com a fil conductor no pas un personatge, sinó un objecte, concretament una maleta que anirà passant de mà en mà al llarg de més d’un segle (des de 1890 fins a 2011). És admirable com una cosa tan banal com la maleta permet fer de testimoni mut dels canvis sociològics i culturals que s’han esdevingut en aquesta època: industrialització, onades migratòries, guerres, rock & roll, implantació del disseny, etcètera, sense didactismes ni moralismes. La prosa és molt concisa i clara, així com les il·lustracions que l’acompanyen; també s’ha de destacar la impecable maquetació d’un volum tan petit, que té la picardia de posar l’any que emmarca el relat damunt del número de la pàgina, a més de la taula cronològica final. Tot plegat fa d’aquest llibre una petita joia amb tots els ets i uts.
(Extret de la revista Faristol)
 
Edison
Autor/a: Torben Kuhlmann
Joventut
En Torben Kuhlmann ens torna a presentar un llibre que encantarà als infants curiosos. En aquesta tercera aventura segueix les passes de les dues anteriors protagonitzades per ratolins que s’avancen als humans en les descobertes científiques. La primera va ser el viatge a través de l’oceà Atlàntic del ratolí Lindbergh, la segona quan l’Armstrong, el ratolí, va arribar per primera vegada a la Lluna abans que un altre Armstrong, l’humà, repetís la frase “això és un petit pas…”.
Ara, un jove ratolí, en Pau, busca la pista d’un avantpassat que va desaparèixer amb el vaixell en que viatjava. Amb l’ajuda d’un professor de la Universitat dels Ratolins inventen un submarí, un aparell capaç de submergir-se fins a les profunditats de l’oceà Atlàntic. Allà localitzaran el vaixell i trobaran una arqueta que conté el diari de l’avantpassat amb les indicacions d’un aparell que té molt a veure amb Edison.
(Extret del blog de Jaume Centelles, La invitació a la lectura)
 
 
Amb sabates de molsa. Poemes amb sentiments de Joana Raspall
Autor/a: Joana Raspall, Anna Clariana (selecció a càrrec de Josep Maria Aloy)
Nandibú Singular
Amb sabates de molsa. Poemes amb sentiments de Joana Raspall és el tercer volum de l’antologia poètica sobre aquesta autora elaborada per Josep Maria Aloy. En aquesta ocasió es recullen cent divuit poemes sobre sentiments, que s’acompanyen, com en els llibres precedents, amb les il·lustracions d’Anna Clariana. En el pròleg, escrit per l’escriptor i professor Pere Martí, se’ns presenta el potencial inqüestionable de l’obra poètica de Joana Raspall com a eina pedagògica, social i artística. Les tres pàgines introductòries del manresà Aloy són una excel·lent síntesi de la figura d’aquesta poetessa al servei del poble que ofereixen una nota biogràfica, un recompte i una classificació dels més de sis-cents poemes escrits ja en plena maduresa d’aquesta amant de les paraules, així com un repàs de la seva obra que passa per l’anàlisi de temes i d’alguns dels seus versos més representatius.
Si en els volums precedents es recollien poemes sobre bestioles, a Bestiolari de Joana Raspall (2014), o sobre arbres, plantes, flors i fruits, a Olor de maduixa (2016), en aquesta ocasió a Amb sabates de molsa (2018) els protagonistes són les emocions i els sentiments.
(Extret de la revista Faristol)
 
L’arbre dels desigs
Autor/a: Katherine Applegate, Anna Clariana
Nandibú
En aquest llibre seguim els pensaments i les converses d’un arbre, un roure que ens explica els fets que van ocórrer els dies previs a l’u de maig, data en que se celebra una tradició centenària on moltes persones lliguen a les seves branques cintes, draps, notes, etiquetes, etc. amb els desigs més diversos que puguem imaginar.
Tot i que es pot llegir a partir dels 10 anys, els adolescents —i els adults— podem gaudir molt amb el llibre. A més a més de la peripècia que es narra, hi ha frases i pensament molt potents que són un tractat de filosofia de vida. Genial.
«L’arbre dels desigs» ens explica que el Roig és un arbre de ciutat, un roure vermell força alt, de mitjana edat —216 anys, com els anells que té—, i en el que hi viu un corb amic, la Bongo, pessimista, amb l’oïda fina i amb capacitat per emetre sons estranys i peculiars, i altres animals que ocupen les cavitats que hi ha al tronc (cries d’opòssum, cries d’òliba, petits ossets rentadors, etc.)
La única regla que hi ha en aquest arbre que és la casa de tots ells és que no poden parlar amb els humans.
Recomanem la seva lectura amb una llibreta al costat per anar anotant els pensament filosòfics que seran un bon motiu de comentari i discussió a l’aula o al club de lectura.
(Extret del blog de Jaume Centelles, La invitació a la lectura)
 
L’Univers, dels cosmos grecs al multivers
Autor/a: Guillaume Duprat
Zahorí Books
L’univers, dels cosmos grecs al multivers és un llibre de coneixements escrit i il·lustrat per Guillaume Duprat, un apassionat de la cosmografia que ha impulsat un projecte titulat Cosmologik en què reuneix informació sobre les representacions del món que han elaborat les diverses cultures, abordades des de la mitologia, l’antropologia, les religions i la ciència. L’obra, que rep l’assessorament científic de Jean-Philippe Uzan, fa un plantejament original del tema i aborda el coneixement de l’univers d’una manera cronològica –els universos d’ahir, l’univers d’avui i els universos del futur–, i des de tres perspectives: l’univers imaginat, el teoritzat i l’observat. Les teories i les descobertes són presentades a partir de breus introduccions que s’acompanyen de múltiples interrogants on es reprodueixen les reflexions dels científics i que interpel·len el lector. Per a les respostes, es recorre a exemples de fenòmens de la vida quotidiana, a textos, dibuixos explicatius i propostes d’experimentació que ajuden a la comprensió dels conceptes i que es descobreixen tot accionant els múltiples desplegables que incorpora el llibre. I és precisament aquest joc de desplegables –sempre pertinents i utilitaris– el que caracteritza i distingeix aquesta proposta editorial, i en fa un llibre únic.
(Extret de la revista Faristol)
 

BONUS

Recomanació per a la comunitat de mares i pares:
Els llibres i els dies
Una joia literària per a cada dia de l’any
Autor/a:  Anna Folqué i Gerard Malet
Angle editorial
Quan va arribar en Robinson Crusoe a l’illa deserta?
Quina és l’única data que Gustave Flaubert indica a Madame Bovary?
Quan és l’aniversari de Julieta? I el de Lolita? I el de Tristram Shandy?
Quin dia de febrer cinc nens tenen el gust de visitar la fàbrica de xocolata de l’excèntric Willy Wonka?
Quan i com l’Elisa Kiseljak recorda per primer cop allò que un amic del seu pare li va fer quan encara era una nena?
Quina heroïna de novel·la molt tatuada i una mica bruixa fa anys el mateix dia que se celebra la Nit de Walpurgis?
Quan comença a enderrocar-se Mequinensa, el poble que s’esborra a Camí de sirga, per poder-hi construir el pantà de Riba-roja?
Els llibres i els dies és una passejada ideal pel calendari imaginari de tot un any. Dia a dia, el lector descobrirà alguns secrets que amaguen les grans històries de la literatura universal.


0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.