Quina és la 300a llengua parlada a Catalunya?

Publicado por admin en

A la Rius ens agrada ensenyar-nos la llengua i, per aquest motiu, ens mostrem articles com aquest que avui publiquen a Vilaweb.

GELA llengües

 
El Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) va començar fa temps a inventariar les llengües que es parlen a Catalunya, amb la hipòtesi de partida que n’hi havia unes tres-centes. Però fa pocs dies, explica l’entitat, va arribar a les 299 llengües inventariades i estava pendent de saber quina seria la que ocuparia la xifra simbòlica.
L’atzar, continua el GELA, ha volgut que, gràcies a un conveni amb el Departament d’Ensenyament, s’hagin pogut trobar unes quantes llengües més parlades per alumnes de les aules d’acollida, amb la qual cosa ara ja són més de tres-centes.
Abans d’incloure-les a la llista, el GELA ha pensat de triar entre tothom quina serà la que marcarà la fita, entre les tres següents: el newar, de la família sino-tibetana, parlat al Nepal; el pamona, de la família austronèsica, parlat a la zona de Sulawesi; i el sango, de la família nigero-congolesa i cooficial a la República Centrafricana des del 1965.
Els ajudem a triar la 300a. llengua dels catalans?
Actualització a 26 de febrer de 216: And the winner is…. el newar!!!!

La història de les llengües mostra de moltes maneres que el monolingüisme no garanteix la supervivència de la llengua perquè, en cas de contacte, les societats més homogènies són les més vulnerables, i, en canvi, les societats més diverses són les que resisteixen millor

Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA): 300 llengües. Vilaweb.cat


0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.