Menus Febrer 2017 i valoració

Publicat per admin el

Us compartim els menus del mes de febrer i la valoració que des de la comissió de Menjador ens fan arribar. Mireu que hi ha observacions molt importants per mantenir una dieta equilibrada i sana per a les nostres filles i fills

Bon profit!


ANÀLISI DIETÈTICO-NUTRICIONAL I RECOMANACIONS:

En els primers plats segueix el predomini la pasta en detriment de les llegums i les hortalisses i verdures.

En els segons plats predomina la carn en detriment del peix tot i que observem una millora envers mesos anteriors.

Les guarnicions són prou variades i correctes i les tècniques culinàries semblen adequades tot i que observem força presencia de salses als segons plats, pel que s’indica son salses a base de verdures.

Com a possible millora, seria desitjable que els primers plats no incloguin aliments proteics com carn, peix, mariscs o embotits.

Tal com aconsellen les guies alimentaries els dies que s’ofereix llegum es poden complementar amb cereals i verdures per proporcionar un àpat complert i no caldria incloure un segon plat a base de carn, peix o ou sinó que el primer plat poden ser verdures i el segon els llegums amb cereal.

Per tal de complementar l’alimentació, com el mes anterior,  als sopars haurien de predominar verdures i hortalisses, llegums, peixos i ous.

Aquest anàlisi dietètic-nutricional està basat en la informació dels menús que es reparteixen a les famílies i d’acord amb la guia d’alimentació saludable en edat escolar elaborada per l’agència de salut pública de la Generalitat de Catalunya.

 
Mercè Gonzalo Mendez
Dietista – Nutricionista Col. CAT82
Tecnòloga d’aliments

Valoració dels menús de febrer 2017:

  Freqüència recomanada Freq. S.1 Freq. S.2 Freq. S.3 Freq. S.4
Primers plats          
Arròs a 1 0 1 1 1
Pasta a-b 1 1 2 2 2
Llegums c 1 a 2 1 1 1 1
Hortalisses i verdures (incloent les patates) d 1 a 2 1 1 1 1
Segons plats          
Carns 1 a 3 2 2 3 2
Peixos 1 a 3 0 2 1 2
Ous 1-2 1 a 2 1 1 1 1
Guarnicions          
Amanides variades 3 a 4 3 3 3 3
Altres guarnicions (patates, hortalisses, llegums, pastes, arròs, bolets…) 1 a 2 0 2 2 2
Postres          
Fruita fresca i de temporada 4 a 5 2 4 4 4
Altres postres
(preferentment iogurt. També formatge fresc, quallada, fruita seca, etc.)
0 a 1 1 1 1 1
Tècniques culinàries          
Precuinats industrials ≤ 3/mes        
Fregits (segons plats) ≤ 2/setmana   1
Fregits (guarnicions) ≤ 1/setmana    1  
Preparacions càrnies grasses ≤ 1/setmana    1    
a: El consum de varietats integrals (també en el cas del pa) és més saludable.
b: En les pastes no s’inclouen les pizzes perquè es consideren plats precuinats.
c: Els llegums, per la seva composició nutricional rica en hidrats de carboni i en proteïnes, podrien constituir un plat únic.
(Es poden acompanyar d’una amanida o crema de verdures, per exemple).
d: No s’ha de considerar una ració de verdures i hortalisses si el plat està constituït únicament per patata.

Menús Febrer 2017

Menú Basal (PDF)
Menú Règim i Colesterol (PDF)
Menú Sense Carn (PDF)
Menú Sense Lactosa (PDF)
Menú Sense Ou ni PLV (PDF)
Menú Sense Tomàquet i Sense Peix (PDF)
Menú Sense Marisc (PDF)
Proposta Sopars (PDF)


0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.