La comissió STEM us convida a la Sortida a Santa Fe de Montseny

Publicado por admin en

El proper 5 de novembre, des de Comissió STEM es proposa realitzar una excursió a Sta Fe de Montseny per a les famílies de l’escola. S’ha reservat un autocar per qui ho necessiti (es requereix confirmació via formulari d’inscripció)

També hi ha la possibilitat d’acudir per compte propi, trobant-nos en el Centre d’informació Ca Casades del Parc Natural del Montseny
El cost aproximat per plaça en l’autocar és de 10€ i dependrà del nombre de confirmacions si es contracta un autobus mitjà o gran i el cost pugui reduir-se.

Us animem a inscriure’s aquí:

http://cor.to/SortidaMontseny

dsc5655_pantano_santa_fe2

Informació general:

Data i hores

Dissabte 5 novembre. A les 8.45 h en front de l’escola, confluència entre Avinguda Vallcarca i Plaça Lesseps, per sortir-hi amb l’autocar a les 9 h.

Tornada el mateix dia. La previsió és arribar a l’escola sobre les 18 h, tal i com es va convenir amb l’empresa d’autocars.

Lloc destí de la sortida

Santa Fe de Montseny, 1100 m d’alçada (Parc Natural del Montseny, Massís del Montseny). Lloc dins d’un bosc de faigs o fageda, amb altres arbres caducifolis sobretot al voltant de la riera de Santa Fe i del pantà de Santa Fe. També, prop d’aquí, es poden veure avets, cedres i pícees, tots ells arbres aciculifolis o de fulles en agulla.

Qui vulgui venir pel seu compte en el seu vehicle ha de venir en carretera fins a Sant Celoni i aquí agafar la BV 5114 i, trencant en direcció Campins, continuar uns 21 km per aquesta carretera fins a Santa Fe.

Punt de trobada i equipaments de Santa Fe

A Santa Fe, hi ha un parell de Restaurant-Hostal (són el de Santa Fe de Montseny i el de l’Avet Blau). També hi ha el Centre d’informació del Parc Natural del Montseny Can Casades.

Triem com a lloc o punt de trobada la zona de pic-nic que hi ha en front del Centre d’informació Can Casades, on hi ha les tres sequoies gegants. Aquest serà el punt de trobada tant per a la gent que ve pel seu compte com per tothom que en acabar la jornada hagi de tornar i pujar a l’autocar. Quan siguem tots els que tenim plaça en autocar, aquest iniciarà la marxa de tornada a Barcelona.

Indumentària

Calçat: Qualsevol mena de calçat esportiu tot terreny pot servir, sempre i quan tingui bona sola (amb dibuix, no llisa). Són recomanables aquests models, que ara hi ha un bon ventall, per caminar en terreny natural (trekking) o, si es vol, botes de muntanya.

Roba: S’ha d’anar-hi ben abrigats. Per les dates (5 de novembre) i per l’alçada (1100 m), convé portar roba d’abric. Al començament del novembre, és típic que hi arribi el fred i la temperatura que hi podem esperar pot ser de 10º o per sota. Si després no fa tant de fred, ens podrem treure alguna roba de sobre.

Menjar i beure

Cadascú pot portar el que cregui més convenient i a voluntat. Tenint en compte la franja horària de la sortida, des de les 9 fins a les 18 h, heu de fer previsió de les vostres necessitats. Com a orientació, es pot fer un àpat a mig matí abans d’arribar a Santa Fe. A mig dia, es pot fer el dinar, qui vulgui, en la zona de pic-nic o, qui vulgui, en algun punt dels possibles itineraris que s’hi puguin fer. Si escau, també es pot portar berenar per a la tornada, recomanable per als nens. Quant a la beguda, més que recomanable, és imprescindible portar aigua.

Si algú ho vol o ho té en les seves previsions, hi ha els restaurants de la zona de santa Fe com a possibilitat per dinar.

Itineraris i caminar

Una vegada hi arribem, cadascú serà lliure per fer el que vulgui quan a passejos. Cadascú caminarà el que li vingui de gust. Si algú es vol quedar en la zona de pic-nic, podrà fer-ho. Si algú vol caminar poc o molt, també podrà fer-ho, sempre i quan no s’allunyi massa del lloc i hi hagi risc de perdre’s o de tornar tard al punt de tornada per pujar a l’autocar.

Recomanable fer l’itinerari típic que fa la volta al pantà de Santa Fe, d’uns 3.5 km, des de la zona del restaurant i tornada a aquest, que es un recorregut bastant pla. La zona de Santa Fe, al voltant dels restaurants i el Centre d’informació, entre la carretera i el mur del pantà és tota ella bastant planera i puja pendent de l’altra banda de la carretera fageda amunt en direcció al Turó de l’Home i de l’altra riba, la oriental, de la riera de Santa Fe. La zona de pic-nic es bastant gran com a lloc d’esbarjo i en la zona del restaurant Santa Fe altres anys hi havia alguna estructura de parc infantil com a un gronxador.

Contacte per a més informació:

 Es crearà un grup de Whatsapp i s’enviaran els detalls de la sortida per a una millor coordinació. Per a consultes podeu preguntar al tel. 671892819

606

Categorías: Consells i recomanacions

0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.