Els primers Premis Barcelona Innovació Educativa reconeixen "El Mòn a la meva Escola"

Publicado por admin en


L’Ajuntament de Barcelona ha reconegut avui un total de 16 projectes amb els I Premis de Reconeixement Barcelona Innovació Educativa. El consistori ha creat aquests guardons per reconèixer les iniciatives d’innovació i renovació pedagògica desinteressades que entitats i centres educatius porten a terme a la ciutat.
Per primer cop, el consistori crea el Premi Barcelona Innovació Educativa, on mitjançant un Jurat presidit per la Presidenta de l’Institut Municipal d’Educació, es reconeixeran aquelles iniciatives que comportin una millora de la pràctica educativa i que contribueixin a promoure les oportunitats educatives i la inclusió social, establint dues modalitats en funció del seu àmbit sectorial (Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària, Formació Professional, Educació al llarg de la vida, Lleure Educatiu) i territorial (un para cada districte de la ciutat).
En el cas del districte de Gràcia, la iniciativa reconeguda és el projecte «El Món a la meva Escola«, en el qual des de fa més de sis anys l’Escola i AFA Rius i Taulet venim participant.

El projecte «El Món a la Meva Escola» pretén incorporar les diversitats familiars a la comunitat educativa, donar suport en la inclusió social de les famílies immigrades i fomentar una mirada intercultural en la ciutadania. Es tracta d’una iniciativa del districte de Gràcia i el Programa BCN Interculturalitat de l’Ajuntament de Barcelona, que es duu a terme amb la participació de les AMPA/AFA i centres educatius Escola Montseny, Escola Rius i Taulet, Escola Josep M. de Sagarra i Col·legi Sant Josep de Gràcia, i amb la col·laboració de diferents entitats, projectes, serveis i equipaments del districte i de la ciutat.
«El Món a la Meva Escola» fomenta el valor de la diversitat com a riquesa, així com un diàleg intercultural entre les famílies de diferents procedències, llengües i cultures. D’aquesta manera, treballa tant en l’àmbit escolar com en el comunitari, entenent a les AMPA/AFA com a un primer espai de relació per a la participació de mares i pares a la comunitat educativa, als centres educatius com a element clau en el procés d’inclusió de les famílies immigrades i a les entitats com a espai d’intercanvi cultural. És per això que no només es dirigeix a persones immigrades, sinó que fomenta vincles entre la ciutadania de diferents contextos culturals per afavorir una societat intercultural.

Per tal de donar resposta a diferents necessitats i iniciatives relacionades amb la interculturalitat, des del projecte s’organitzen diferents accions de manera conjunta. Entre aquestes actuacions, hi trobem assessorament i acompanyament a les AMPA/AFA per promoure una participació diversa, activitats interculturals educatives i lúdiques per a famílies, accions d’inclusió social per a famílies immigrades, activitats de formació per a mares i parers, formacions de gestió per a les AMPA/AFA i treball en xarxa, entre d’altres.


0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.