Els menus de desembre 2016 i valoració

Publicado por admin en

En aquesta ocasió, a més de compartir els menus del mes de desembre, des de la comissió de Menjador ens fan arribar una valoració i consideracions en relació a l’alimentació de les nostres filles i fills

Bon profit!


Valoració dels menús de desembre:

protHem de tenir en compte que un dia en concret pot ser més o menys equilibrat però el que cal considerar es l’equilibri de tota la setmana.

De forma mensual podem observar que els primers plats solen ser variats entre verdures, pasta, arròs i llegums però veiem la pasta amb major presencia que la resta i les verdures constitueixen generalment un acompanyament, no el plat principal. En els segons plats predomina la carn per sobre del peix i dels ous.

Per les característiques del mes valorarem de forma setmanal les dues darreres setmanes, de forma qualitativa.

Mentre les recomanacions de la Generalitat aconsellen que arròs i pasta s’ofereixin un cop a la setmana cadascun, observen dos dies de pasta i 1 d’arròs en la setmana del 12 de desembre i 2 dies de pasta i cap d’arròs en la següent setmana. Llegums i verdures s’aconsella presentar-les 1 o 2 cops per setmana i totes dues setmanes presenten un dia de cada com a primer plat.

Pel que fa els segons plats s’aconsella que s’ofereixin peix i carn entre 1 i 3 vegades per setmana cada un d’ells i entre 1 i 2 vegades l’ou. La setmana del 12 presenta 3 dies de carn, 1 de peix i 1 d’ou i la següent, en ser de 4 dies presenta 2 de carn, 1 de peix i 1 d’ou.

Pel que fa a les guarnicions les guies nutricionals aconsellen guarnició d’amanida 3-4 cops a la setmana i en les dues setmanes es presenta 3 vegades. Referent als postres s’aconsella oferir fruita fresca 4-5 cops per setmana i 0-1 d’altres postres (preferentment iogurt) i es presenta fruita 4 dies la setmana del 12 i 3 dies la del 19. I natilles de xocolata el divendres 16 i neules i torrons el dijous 22, en motiu de les festes.

Les derivacions del menú (sense carn, sense marisc, sense lactosa, sense ou i sense proteïna de llet, sense tomàquet i sense peix, control greix i colesterol) segons la informació que ofereixen els menús, compleixen amb les característiques especifiques que han de seguir.

Per les característiques generals que presenten els menús es aconsellable seguir amb les orientacions que ens ofereixen per als sopars on es presenten fonamentalment verdures i peix, i alguns llegums, que son els elements que es veuen menys representats en els dinars.

Menús

Menú Basal (PDF)
Menú Règim i Colesterol (PDF)
Menú Sense Carn (PDF)
Menú Sense Lactosa (PDF)
Menú Sense Ou ni PLV (PDF)
Menú Sense Tomàquet i Sense Peix (PDF)
Menú Sense Marisc (PDF)
Proposta Sopars (PDF)

Categorías: Recordatoris

0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.