Donem Llum als Drets Humans: Setmana d'Accions Educatives pel Dret a Migrar

Publicado por admin en

Com ja sabeu, l’AMPA participa a la Xarxa Educativa en Suport a les Persones Refugiades, una iniciativa impulsada des de Gràcia i que s’ha expandit per diferents districtes.  La Xarxa Educativa en Suport a les Persones Refugiades impulsa una setmana d’activitats educatives en escoles, instituts, entitats de lleure i altres equipaments educatius per reflexionar, debatre i incidir en les polítiques de convivència, asil i refugi, des de un enfocament crític i el protagonisme transformador d’infants i joves.

donemllum-ddhh

La Setmana consisteix en un calendari comú d’accions per visibilitzar la feina que s’està fent en el món educatiu per promoure l’apoderament ciutadà d’infants i joves, fer incidència social i mediàtica i apel·lar a la responsabilitat dels governs envers les persones amb dret a refugi.

Les dates de la Setmana s’han fet coincidir amb el Dia dels Drets Humans (10 de desembre) i el Dia de les Persones Migrants (18 de desembre), dates on els centres i espais educatius ja venen realitzant accions de manera habitual.  Per al primer dia d’accions es proposa participar en diferents activitats que seran organitzades per la campanya Casa Nostra Casa Vostra en Pl. Universitat sota el nom: Donem Llum als Drets Humans.  La jornada acabarà amb una encesa d’espelmes a les 18 h. per simbolitzar la solidaritat i el sentiment d’acollida a totes les persones nouvingudes.

També es vol llançar un missatge conjunt en relació al respecte dels Drets Humans de totes les persones, tant en mobilitat forçada, de les persones residents i de tota la població en general.img_4852

Es convida a les famílies a col·laborar aportant espelmes (com les que es veuen a la foto). Es podran deixar en les bústies de l’AMPA fins al dia 7 de desembre o portar directament a Pl. Universitat el mateix dia 10

A l’escola, les nostres filles i fills ja han participat durant aquest primer trimestre en diferents activitats educatives per conèixer i reflexionar sobre el tema de Refugi i Migració. S’ha participat en el Cicle de Cinema amb Drets i a les aules s’ha continuat parlant del tema.

carrerA casa, us convidem a xerrar i aprofundir sobre el tema, l’actual situació global no ens pot ser alliena i és un bon moment per compartir i acompanyar als nostres infants i joves les seves inquietuds sobre aquest tema

Per a això, us recomanem la lectura de dos contes que es vinculen directament als articles 13 i 14 de la Declaració Universal de Drets Humans.

Enllaç a document PDF


0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.