Contaminació i quitxalla

Publicat per admin el

Ara fa un parell de dies el WhattsApp de la AMPA del Rius i Taulet va tornar a “bullir” arrel de les noticies derivades de l’estudi que, l’Institut de Salut Global de Barcelona, havia publicat a la Revista Epidemiology.
Un estudi basat en dades extretes de 39 escoles de Barcelona durant els anys 2012 i 2013 i que correlaciona la contaminació atmosfèrica amb el grau d’atenció dels alumnes dels centres de primària analitzats.
Curiosament, i d’aquí el rebombori de les famílies del Rius, l’estudi apareix quan els pares estan als inicis de tria el centre per la seva quitxalla, sabent com sabem el mite de la contaminació major de la nostra escola en relació a les escoles de l’entorn. En l’únic mapa del mateix estudi es pot comprovar que no hi ha diferències notables entre els graus de contaminació de Lesseps i els de la resta del Districte de Gràcia, amb el què el mite cau pel seu propi pes.
Per tal de donar un xic més de llum sobre aquesta qüestió, enllacem tot seguit un escrit fet per en Carlos Macías de la Comissió d’STEM, la dels científics, tecnòlegs i gent de ciència, on posa llum sobre la qualitat de l’aire a la ciutat:
És aquest: la_qualitat_del_aire_al_nostre_entorn en format .pdf (que és més segur i ràpid de baixar).
En qualsevol cas, si vols saber què respires i què preveuen que respiraras els propers dies al voltant del Rius, només cal que enfoquis l’escola en el següent mapa (http://ajuntament.barcelona.cat/qualitataire/), comprovis l’aire que respirem i, facis com nosaltres que, essent com #SomRius, deixem corre l’aire i ens quedem amb els ganes dels nostres fills quan entren o surten del Centre.
 
 


0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.