Calendari Som Escola Antirumors 2018

Publicado por admin en

A tota la comunitat educativa:
A partir d’aquesta setmana us farem arribar el calendari Som Escola Antirumors 2018
Aquest calendari és el resultat d’un treball conjunt entre el AFA Rius i Taulet, AMPA Turó del Cargol i el suport de l’ONG Metges del Món.
Al desembre de 2017 un grup de famílies de les dues escoles van rebre una formació sobre com identificar estereotips, prejudicis i rumors que escoltem tots els dies sobre persones d’origen divers.
També es van oferir eines per desmuntar aquests rumors i informació real sobre els rumors més escoltats.
A partir d’aquesta informació, es va llançar una iniciativa per crear aquest calendari i amb la inestimable ajuda d’un grup de col·laboradores de cada escola es va il·lustrar cada mes amb una imatge que representa la situació del antirumor assignat a cada mes.
La intenció és seguir treballant durant tot l’any per a desmuntar i combatre rumors que afecten la convivència de l’alumnat, les famílies i la comunitat educativa en general.

 
L’objectiu del projecte SÍ A LA DIVERSITAT CULTURAL: FES-TE FAMÍLIA ANTIRUMORS!, és contribuir a promoure la convivència intercultural a la ciutat de Barcelona fomentant la cohesió social de la comunitat educativa i el treball conjunt entre diferents entitats dels barris.       
«Si podem sensibilitzar a la comunitat educativa a través dels centres educatius i específicament a través de les AMPES / AFES es pot aconseguir reforçar la mobilització al barri de la comunitat educativa i el treball conjunt amb altres entitats de l’àmbit sociocultural capaces de promoure valors i accions en relació als drets humans de totes les persones respectant els diferents orígens i la diversitat cultural. Esperem per tant motivar noves actituds entre els AMPES/AFES  i el seu entorn (comunitat) en general que permetin anar obrint espais de diàleg i de qüestionament per tal de promoure el paper de la societat civil en l’aplicació i garantia dels drets per a totes les persones».
Metges del Món

 


0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.