25N: Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones

Publicado por admin en

El Dia Internacional contra la Violència vers les dones va ser aprovat per l’Assemblea General de les Nacions Unides a la seva resolució 50/134 el 17 de desembre de 1999, i se celebra anualment cada 25 de novembre, en memòria de les germanes Mirabal.
El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l’àmbit domèstic i la violació i l’assetjament sexual en l’àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques.
Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal (Patria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats, en mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Dedé Mirabal, que viu a Bèlgica, és l’única germana que ha sobreviscut. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d’un barranc. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l’ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.
Font: Viquipèdia
 
Des de la Comissió de Gènere del AFA entenem que l’expressió de desigualtat i violència contra les dones té una profunda arrel social, que es comencen a fomentar des de la primera infància en rols, comportaments i discriminacions que convé prevenir
Per aquesta raó i en el marc de la commemoració del 25N us animem a participar en dues activitats que es realitzaran en aquestes dates:
23 de novembre, 17hs, Sala d’Actes Escola Rius i Taulet: Cineforum de gènere
25 de novembre, 11:30hs, Escola la Sedeta: Juguem en Igualtat
 

              

Categorías: Consells i recomanacions

0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.