21 de maig: Dia Mundial de la Diversitat Cultural per al Diàleg i el Desenvolupament

Publicado por admin en

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=h5eN_Q0Cqbk]

Les tres quartes parts dels majors conflictes tenen una dimensió cultural.
Superar la divisió entre les cultures és urgent i necessari per a la pau, l’estabilitat i el desenvolupament.
La cultura, en la seva rica diversitat, posseeix un valor intrínsec tant per al desenvolupament com per a la cohesió social i la pau.
La diversitat cultural és una força motriu del desenvolupament, no només pel que fa al creixement econòmic, sinó com a mitjà de tenir una vida intel·lectual, afectiva, moral i espiritual més enriquidora. Tot això està present en les set convencions de la cultura, que proporcionen una base sòlida per a la promoció de la diversitat cultural. Aquesta diversitat és un component indispensable per reduir la pobresa i aconseguir la meta del desenvolupament sostenible, gràcies, entre uns altres, al dispositiu normatiu, avui dia ja complet, elaborat en l’àmbit cultural.
Simultàniament, el reconeixement de la diversitat cultural – mitjançant una utilització innovadora dels mitjans i dels TIC en particular – porta al diàleg entre civilitzacions i cultures, al respecte i a la comprensió mútua.
La Declaració Universal de la UNESCO sobre la Diversitat Cultural es va aprovar en 2001 i a continuació, l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el 21 de maig com el Dia Mundial de la Diversitat Cultural per al Diàleg i el Desenvolupament, a través de la seva resolució 57/249 Document PDF de desembre de 2002.
En 2011, la UNESCO i l’Aliança de Civilitzacions de les Nacions Unides Disponible en anglès van llançar la campanya «Fes un gest per la Diversitat i la Inclusió Disponible en anglès» amb el propòsit d’animar a les persones i a les organitzacions de tot el món al fet que prenguin mesures concretes de suport a la diversitat.
Es tracta de:

  • Conscienciar sobre la importància del diàleg intercultural, la diversitat i la inclusió.
  • Aconseguir que totes les persones ens comprometem i recolzem la diversitat mitjançant gestos reals en el nostre dia a dia.
  • Combatre la polarització i els estereotips per millorar l’enteniment i la cooperació entre les gents de diferents cultures.

0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.