17 de maig: Dia Internacional contra la Discriminació per Orientació Sexual i identitat de Gènere

Publicado por admin en

El Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia se celebra el 17 de maig per commemorar que l’OMS va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals l’any 1990. Aquest dia es visibilitzen tot tipus d’accions que serveixin per denunciar la discriminació de les persones homosexuals, lesbianes, bisexuals i transsexuals i per fer avançar en els seus drets arreu del món.

Actualment, més de 70 països criminalitzen l’homosexualitat i els actes sexuals entre persones del mateix sexe amb condemnes de presó i fins i tot de pena de mort.

La discriminació basada en l’orientació sexual i en la identitat de gènere no està reconeguda oficialment pels estats membres de les Nacions Unides, malgrat que els organismes dels drets humans han condemnat repetidament la discriminació basada en l’orientació sexual i la identitat de gènere.

Encara existeixen a la nostra societat moltes persones que no poden construir la seva identitat o no poden viure de forma positiva i lliure la seva orientació sexual i afectiva, bé perquè no es reconeixen a si mateixes com a homosexuals, bisexuals o transsexuals o perquè tenen por de les reaccions socials, familiars, laborals…

Extret de aqui
 


0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.