Entorn escolar

CAMÍ ESCOLAR ESPAI AMIC
L’escola Rius i Taulet segueix fent camí!

Durant el curs 2012-2013 es va posar en marxa el projecte Camí Escolar a la nostra escola. En aquell moment es va crear la comissió Camí Escolar formada per pares i mares i per uns representants de l’equip docent del nostre centre. Des de llavors, la comissió treballa amb els tècnics del districte de Gràcia i els responsables del projecte per portar-ho a terme a la nostra escola.

El projecte Camí Escolar Espai Amic té l’objectiu de proporcionar uns itineraris segurs i còmodes en els trajectes de l’escola a casa, d’adaptar l’entorn urbà a les necessitats dels més petits i de guanyar espai públic per a les persones. En aquest projecte participen moltes escoles de tota Barcelona, i també existeix en altres ciutats europees.

En la nostra escola, al maig del 2013, totes les famílies van poder participar del projecte responent una enquesta i dibuixant el seu itinerari escolar amb tots els problemes que havien observat. Un cop recollides les dades i preparat el mapa que reunia els diferents camins escolars cap al nostre centre, la comissió Camí Escolar va elaborar un informe. Aquest informe recollia, per una banda les observacions que les famílies feien del seu camí escolar, i per una altra feia una proposta de millora. L’informe va ser presentat al responsable de mobilitat de Barcelona i als tècnics del districte.

Des de llavors s’han dut a terme diverses actuacions de millora de l’entorn urbà (per exemple instal•lació de la tanca davant l’escola, presència de senyals «atenció escola”, canvi ubicació paperera…) i continuen les reunions de la comissió amb els tècnics del projecte camins per seguir implementant el projecte.

Aquest curs està previst treballar el projecte Camí Escolar dins les aules, implicant als alumnes, i també fer extensiu el projecte als comerços del nostre entorn amb l’activitat ‘Botiga Amiga’.

La comissió Camí Escolar, rebatejada com a Entorn Escolar, segueix treballant en la millora dels accessos al Centre i esperem poder inaugurar ben aviat el nostre Camí Escolar!

Si voleu més informació sobre el projecte podeu visitar la web: bcn.cat/camiescolar

Podeu contactar un divendres de cada 15 dies en els talls de Maignon i a info@afasomrius.cat