Taller final de co-disseny entre ciutadania i equip tècnic del Ajuntament

Publicado por afasomrius en

El pròxim dissabte 19 de gener 2019 se celebra el taller final de co-disseny entre ciutadania i tècnics per decidir com haurà de ser el futur parc per a Vallcarca i els Penitents.
Aquesta serà la darrera activitat participada d’una sèrie d’accions que es van iniciar el passat mes de novembre 2018 promogudes des del Districte de Gràcia per generar espais d’anàlisi de la realitat del barri i propostes per al futur parc.
El taller tindrà lloc entre les 10:30 i les 13:30 a la Biblioteca M. Antonieta Cot (Passeig de la Vall d’Hebron, 65-69) i comptarà amb servei de cura d’infants i un petit refrigeri.
Es prega confirmeu la vostra assistència clickant aquí.
Aquesta activitat és totalment gratuïta i oberta a totes les persones interessades.

A continuació podeu trobar un resum dels resultats extrets a les activitats que es van dur a terme el darrer trimestre de 2018. Aquesta informació és de gran interès i ajuda a venir al taller amb un millor coneixement de la tasca feta fins al dia d’avui.


INFORMACIÓ PREVIA AL TALLER FINAL
309 PARTICIPANTS
ACTIVITATS CULTURALS
“La proposta d’instal·lar un escenari per fer diferents activitats, concerts, etc. té la qualitat de coincidir amb els desigs dels adults i els joves, té el potencial per treballar activitats integradores i transversals en aquest espai. També cal posar atenció a algunes activitats com la música, el ball o la projecció audiovisual, que necessiten treballar més el seu impacte en les dinàmiques del barri, cal escoltar altres veus per afinar aquestes propostes. Tot així, aquestes activitats, pel seu atractiu, tenen el potencial d’obrir espais de dinamització i major activitat al carrer en aquest espai, per això, és clau la participació dels educadors de carrer dels serveis socials del barri, la seva presència és una oportunitat de fomentar un espai amb un potencial comunitari”.
ACTIVITATS ESPORTIVES

“Per abordar aquestes propostes com el circuit de skate/bici/patinatge, cal revisar altres espais potencials al barri/districte, i posar en evidència les limitacions del solar. Tot així va sortir la idea d’aprofitar la pendent del solar, per dissenyar elements polifuncionals que serveixin per al skate, patinatge i siguin part del mobiliari del parc. El mateix criteri es suggereix pel futbol i bàsquet. És important contrastar aquestes propostes amb altres veus. També, el rocòdrom es presenta com un element intergeneracional i integrador, per a la seva versatilitat i adaptació al solar, és un altre element amb força diversitat de participants”.

ZONES DE TRANQUIL·LITAT
“Hi ha la majoritària proposta de plantejar zones de descans i chill-out, es parla de l’ús de plantes aromàtiques, hamaques, mobiliaris amb endolls, principalment potenciar un entorn i paisatge natural. El repte és treballar la compatibilitat o priorització d’aquest tipus de zones, amb altres activitats de més impacte, com són les esportives o recreatives. Un altre punt important és la proposta d’una zona de lectura, aquesta proposta té la qualitat de connectar interessos entre alguns joves i la biblioteca Maria Antonieta, la qual té idees per fomentar l’intercanvi de llibres i la lectura a l’espai públic. Cal aprofundir en aquest punt de connexió”.
ZONES DE JOC
“A més dels jocs pels infants i jocs lliures (taula, ludoteca, etc.), hi ha dos elements que segons els comentaris dels participants, poden donar identitat al futur parc. La Tirolina com a element que aprofiti la pendent i la proposta d’un tobogan gegant. Aquest últim element, en les activitats realitzades, es va comentar que pot ser un objecte molt atractor i identificatiu d’aquest parc a escala del barri i ciutat. Tot i que aquestes propostes tenen un potencial motivador, cal proposar-les i contrastar-les amb altres veus”.
ACTIVITATS RECREATIVES

“La proposta amb major aportacions és la de xerrar amb els grups d’amics al nou parc, proposada pels joves. Això planteja resoldre un mobiliari adient per aquesta activitat, que es pot treballar amb els mateixos joves i amb diverses veus. Tot així, la proposta amb més potencial integrador és la de tenir un espai per fer pic-nic. Aquesta idea va tenir molta acceptació entre joves i adults i dóna l’oportunitat de parlar del civisme i cura de l’espai en activitats que generen residus.”

ZONA DE SERVEIS I MOBILIARI
“Com és evident, el wifi i zona de carregadors de mòbils va ser proposada pels joves, són elements de molta importància per ells/elles. Un element a destacar és el quiosc / terrassa, és una proposta amb potencial d’integració de diferents col·lectius, de dinamització del futur parc i d’un atractor que doni vida al futur espai públic. Cal revisar la normativa i les possibilitats d’abordar aquesta necessitat. Aquesta proposta respon a les característiques de la zona, constantment es fa referència a la falta de major dinamització comercial al barri”.

 


0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.