Benvingut Curs 2018-2019 !!!

Publicat per admin el

Valoració de la Festa de Benvinguda

I és que ja fa quinze dies llargs que el nou curs ja és aquí i que ens hem retrobat, conegut i saludat entre velles i noves cares d’aquest centre que incorpora nou alumnat i noves mestres, sense perdre el tarannà que anem construint totes plegades.
Som, per tant, a principis del mes d’octubre, la comunitat escolar va prenent el ritme al nou curs i les adaptacions creuades de cadascuna de les persones que fem escola va madurant i assentant-se.
Som en divendres. El primer divendres d’octubre. I, com comença a ser tradicional, l’Associació de Famílies, l’equip docent i el programa municipal El món a la meva escola, han anat cuinant una nova festa d’inici del curs i de benvinguda a tots i totes amb suficiència i bonhomia. Eps! Sobretot a les noves famílies que, com totes quan vàrem arribar, anem aprenent com va tot això d’una nova escola per la nostra quitxalla.
A les 4 de la tarda, les portes s’obren de bat a bat i pares, mares, avis, àvies o qui ve a buscar criatures es poden aturar davant del treball de reconeixement de les diversitats de l’alumnat que han fet els i les més grans de l’Escola.

Tot seguit, i ja en família, voltem per l’edifici i ens deixem seduir per la diversitat que, aula a aula, cicle a cicle, ha treballat l’alumnat amb les seves mestres. Des dels més menuts, que s’ubiquen al món; fins als més grans que l’analitzen i agrupen per continents. Alguns, els del foc proper de les cultures minoritzades, potser hi trobem a faltar el salt del mapa polític al mapa cultural, però ens sentim cofois de veure la diversitat lingüística que aflora a les parets de l’Escola Rius i Taulet en forma de paraules i missatges sorgits de la llar de l’alumnat.
Quan, acabada la volta, tornem al vestíbul, prenem el berenar de coques, fruites i sucs que l’AFA i Barnalleure ens ofereixen i, de seguit, sortim als patis a divertir-nos amb una munió d’activitats de trobada per a quitxalla i parentel·la que ens fan trobar i topar i dansar la dansa de la coneixença!
Taller d’instruments i rimes urbanes, de danses africanes, de grafies del món, de dibuix i textures, de castells, gegantons i diables. I, pels més tranquils, un espai de lectura a la Sala d’Actes on s’expliquen i llegeixen contes d’arreu.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=qKgf9UFsYSo?rel=0&w=560&h=315]
Però com es fa tot això? Doncs amb la salsa del voluntariat familiar cofoi de posar en valor els seus orígens culturals i l’afegit de la proximitat d’entitats com l’Espai La Tregua o Metges del Món que ens porten les seves maneres de donar la benvinguda i acompanyar a totes aquelles persones que es volen diverses en aquestes barriades on som tots habitant.
Però tota festa, no és festa, sinó té un bon final. I, en el nostre cas, quin millor final que la benvinguda pròxima i càlida de la darrera fornada d’uns veïns de tota la vida del nostre barri de Gràcia?
Aquest és, si més no, el sentit del concert desendollat que ens ofereix el col·lectiu Rumbayson de Gràcia, un col·lectiu de joves gitanos que porten la rumba catalana a la sang, la rumba que és fusió i maridatge de molts elements diversos i dispersos d’arreu del món ben barrejats en les olles del carrer de la Cera i de la nostra Plaça del Raspall. La rumba que, com la nostra escola, suma ingredients per enriquir l’escola catalana, l’escola pública, diversa i plural del cor de Gràcia.


0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.